Ergotherapie

Wanneer ergotherapie?

Als u ouder wordt, ziek bent of pijn heeft, kan het uitvoeren van dagelijkse activiteiten – uit bed of uit de stoel komen, douchen, aankleden – voor u lastig zijn. Ook het doen van huishoudelijke klusjes en het beoefenen van hobby’s worden minder vanzelfsprekend. In die gevallen kan ergotherapie uitkomst bieden. Het doel van ergotherapie is dat u weer zo goed en zelfstandig mogelijk kunt functioneren in uw eigen vertrouwde omgeving. We leggen u graag uit wat ergotherapie is en wat de ergotherapeuten van het Behandelcentrum Kennemerhart voor u kunnen betekenen.

Wat doet een ergotherapeut?

Een ergotherapeut kijkt samen met u (en eventueel uw verwanten) naar uw mogelijkheden om zo zelfstandig mogelijk te kunnen blijven functioneren. De ergotherapeut brengt samen met u uw dagelijkse activiteiten in kaart en bepaalt samen met u de doelen van de behandeling. Wat is voor ú belangrijk en wat wilt u graag (weer) kunnen doen?

De behandeling

Behandeling bestaat uit adviezen en het werken aan praktische oplossingen. Zo’n oplossing is bijvoorbeeld een training, waar u leert bepaalde dingen zoals eten en aankleden (weer) te doen. Oplossingen kunnen ook slimme hulpmiddelen zijn, zoals bijvoorbeeld aangepast bestek of keuken- en schrijfgerei. Tenslotte kan ondersteuning ook bestaan uit adviezen over de aanschaf van een rolstoel of traplift of andere aanpassingen in en om het huis. Ergotherapie is altijd maatwerk en gericht op úw specifieke situatie. U bent ook bij milde klachten van harte uitgenodigd om een afspraak te maken voor advies, overleg of behandeling.

Deskundigheid

De ergotherapeuten van Behandelcentrum Kennemerhart hebben veel ervaring met de behandeling van cliënten met allerlei verschillende aandoeningen zoals reuma, artrose, een beroerte, parkinson, MS, ALS, COPD en dementie. Maar ook in problemen na bijvoorbeeld een heup- of knieoperatie of een amputatie, problemen bij lopen, rugklachten en beperkingen die samenhangen met ouder worden zijn de ergotherapeuten van Kennemerhart gespecialiseerd.

Waar vindt behandeling plaats?

Voor behandeling en advies bent u welkom op verschillende locaties van Kennemerhart. Bijvoorbeeld in Haarlem, Bloemendaal, Zandvoort en Bennebroek. Onze ergotherapeuten komen ook bij u thuis om samen met u naar oplossingen te zoeken voor alledaagse situaties in uw eigen vertrouwde omgeving.

Kwaliteitsregister

Al onze ergotherapeuten staan ingeschreven in het Kwaliteitsregister paramedici en zijn altijd op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen.

Meer weten of een afspraak maken? Klikt u dan hier.

Bekijk folder ergotherapie

Deel deze pagina: