Fysiotherapie

Wat is fysiotherapie?

Staan, lopen, bukken; het zijn vanzelfsprekende bewegingen waar u niet bij nadenkt. Totdat u ergens last van krijgt. De fysiotherapeut kan u helpen als u last heeft van uw spieren, gewrichten of zenuwen. Dat kan verschillende oorzaken hebben. U kunt terecht voor behandeling van uw klachten maar ook om (ergere) klachten te voorkomen.

Wat kan fysiotherapie voor u betekenen?

Ouderdom kan ertoe leiden dat u beperkt wordt in uw dagelijks leven. U heeft bijvoorbeeld moeite met het opstaan vanuit een stoel of merkt dat u angstig wordt om te vallen tijdens het lopen.  Voldoende bewegen is een middel om onder andere botten, gewrichten, spieren, het hart en de bloedvaten in een goede conditie te houden, waardoor de negatieve effecten van het ouder worden minder snel optreden. De fysiotherapeut kan u helpen met op een verantwoorde manier bewegen.

Het voorkomen van klachten is de laatste jaren steeds belangrijker geworden. De fysiotherapeuten van Kennemerhart zijn ook op dit gebied actief. Het geven van informatie en advies aan u, uw partner en/of verzorgend personeel is dan ook een belangrijk onderdeel van de fysiotherapie. Daarnaast hebben de fysiotherapeuten ook ervaring op het gebied van tillen, aangepast schoeisel en bijvoorbeeld loophulpmiddelen. Zij kunnen u hierin adviseren en ondersteunen.

Wat kunt u verwachten van de behandeling?

Voordat de fysiotherapeut gaat behandelen, wordt er uitgebreid aandacht besteed aan het in kaart brengen van uw klacht(en) en/of wensen en behoeften. De fysiotherapeut onderzoekt de oorzaak van de klacht door middel van lichamelijk onderzoek en/of door het afnemen van testen. In overleg met u wordt bekeken of fysiotherapeutische behandeling zinvol is. De fysiotherapeut stelt vervolgens samen met u doelen en een behandelplan op.

Op sommige locaties worden onder leiding van de fysiotherapeut groepslessen gegeven. Elders op deze pagina vindt u de lestijden voor deze zogenoemde ‘TOP-fit’lessen.

Deskundigheid

De fysiotherapeuten van Kennemerhart hebben ruime ervaring met het behandelen van cliënten met allerlei verschillende klachten zoals reuma, artrose, osteoporose, beroerte, parkinson, MS en ALS. Ook als u een nieuwe heup heeft gekregen, een knieoperatie of amputatie heeft ondergaan of te maken heeft met COPD, longemfyseem, hartfalen, beperkingen door ouder worden of lichamelijke gevolgen van dementie, bent u bij de fysiotherapeuten van Kennemerhart aan het juiste en veilige adres.

Waar vindt de behandeling plaats?

Kennemerhart beschikt op een aantal van haar locaties over goed ingerichte, moderne behandelruimten. U bent daar van harte welkom. Maar de fysiotherapeuten van Kennemerhart komen ook bij u thuis. Zo kunt u gebruik maken van de van onze specialisten in uw eigen vertrouwde omgeving.

Verwijzing en vergoeding

U heeft in principe geen verwijzing nodig voor de fysiotherapeut. Heeft u hierover een vraag? Neemt u dan contact op met het behandelcentrum van Kennemerhart via 023 891 4100.

Vanaf 1 januari 2006 heeft iedereen die in Nederland woont of werkt verplicht een zorgverzekering afgesloten.

De zorgverzekering bestaat uit een basispakket en een aanvullend pakket. Het basispakket vergoedt slechts in een beperkt aantal gevallen fysiotherapie.

Fysiotherapie voor chronische patiënten wordt volgens een vastgestelde lijst (vraag uw fysiotherapeut naar de lijst Borst) vanaf de twintigste behandeling vanuit het basispakket vergoed. De eerste twintig behandelingen moet u (deels) zelf betalen of komen (deels) uit uw aanvullende pakket.

Klachten die niet voorkomen op de chronische lijst worden niet vergoed door het basispakket. Afhankelijk van uw aanvullende pakket worden deze kosten wel of niet vergoed. Raadpleeg hiervoor uw polis.

Groepslessen fysiotherapie: TOP-fit

TOP-fit is een trainingsgroep voor 60+ers die fit willen worden en blijven. U traint samen met een groep leeftijdsgenoten op speciaal voor ouderen geschikte fitness-apparatuur. De groep wordt begeleid door een fysiotherapeut, deze maakt samen met u een op u afgestemd oefenprogramma.

Iets voor u?

Of u nu gewend bent om te sporten of nog nooit gesport heeft; wij passen de doelen en oefeningen aan op uw mogelijkheden. Voor ons is het belangrijkste dat u plezier heeft in het trainen. Na de training is er gelegenheid om wat te drinken en na te praten.

Waar?

TOP-fit wordt aangeboden in Haarlem en Bloemendaal op de volgende tijden:

Maandag
15.30 – 16.30 in Schoterhof (Haarlem Noord)
16.00 – 17.00 in De Rijp (Bloemendaal)

Dinsdag
12.00 – 13.00 in De Rijp (Bloemendaal)
15.30 – 16.30 in De Molenburg (Haarlem Zuid)

Woensdag
11.30 – 12.30 in Schoterhof (Haarlem Noord)
15.30 – 16.30 in De Molenburg (Haarlem Zuid)

Donderdag
11.00 – 12.00 in Overspaarne (Haarlem Noord)
15.00 – 16.00 in De Janskliniek (Haarlem Centrum)
16.00 – 17.00 in De Rijp (Bloemendaal)

Vrijdag
12.00 – 13.00 in De Rijp (Bloemendaal)
13.15 – 14.15 in De Molenburg (Haarlem Zuid)
15.30 – 16.30 in Schoterhof (Haarlem Noord)

Kosten

Het tarief voor een TOP-fit abonnement vindt u terug in de tarievenlijst van Kennemerhart. Klik hier voor de tarieven dienstverlening Kennemerhart.

Kennismaken

Wilt u een keer langkomen om te kijken of TOP-fit bij u past, dan bent u van harte welkom. De eerste twee keer hoeft u niets te betalen. U kunt zich aanmelden via telefoonnummer 023-8914100, dan houden wij rekening met uw komst.

Contactinformatie fysiotherapie Kennemerhart

T: 023 891 4100
E: fysiotherapie@kennemerhart.nl

U kunt ook contact opnemen met de Behandeldienst Kennemerhart. Klik hier voor de gegevens.

Bekijk folder fysiotherapie

Deel deze pagina: