Molenburg geniet van Saamhorigheidsconcert op Koningsdag

Koningsdag is de dag dat we door het coronavirus zo ver weg van elkaar staan, maar ons ook zo verbonden voelen.

Met deze gedachte had rapper Ali B in samenwerking met de Oranje Bond een landelijke initiatief opgezet; namelijk het verzorgen van een mini-optreden voor kwetsbare ouderen op Koningsdag. De Oranje Bond en Ali B organiseerden dit in samenwerking met Music Connects, een initiatief geboren in Haarlem, dat al honderden optredens bij zorginstellingen landelijk heeft verzorgd. Het Koningshuis volgde de optredens via Koningsdagthuis.nl.

In 55 gemeentes werden er ‘Saamhorigheidsconcerten’ op een buitenlocatie van zorginstellingen verzorgd. Artiesten als Ali B, Ronnie Flex, Karin Bloemen, Alain Clark, Simone Kleinsma en Paul de Leeuw zongen de bewoners toe. De optredens werden geheel volgens RIVM-maatregelen georganiseerd.

Ook onze woonzorglocatie de Molenburg werd verrast op een Saamhorigheidsconcert. De Haarlemse artiest Marleen Bijleveld trad op voor alle cliënten van de Molenburg. De bewoners en medewerkers hebben vanaf hun oranje versierde-balkons ontzettend genoten van het optreden. Ook het Haarlems Dagblad was aanwezig.

Heel erg bedankt voor dit fantastische initiatief!

Deel deze pagina: