Logeerzorg

Bent u een mantelzorger en heeft u behoefte aan even zorgenvrij zijn? Wilt u op vakantie of thuis op adem komen? Maar kan degene die u thuis verzorgt niet zonder begeleiding of verzorging? Dan kan uw naaste gebruik maken van logeerzorg.

In 2020 zijn Tandem, de gemeente Haarlem, Zorgbalans en Kennemerhart gestart met de pilot Logeerzorg: planbare logeerplekken voor mensen die niet zonder hulp thuis kunnen blijven.

De logeerplekken zijn appartementen waar mensen twee of meer nachten kunnen verblijven in een prettige sfeer. Er is 24-uurs zorg aanwezig. Dit biedt mantelzorgers de mogelijkheid hun zorgtaken tijdelijk over te dragen. Voor dit type (respijt- of) logeerzorg is een indicatie nodig vanuit de Wmo, de Wlz of u kunt particulier betalen.

Neem voor meer informatie en reserveren van een logeerplek contact op met de respijtcoaches van Tandem via 023-891 06 10 of respijt@tandemmantelzorg.nl. Er kan ook rechtstreeks contact opgenomen worden met de cliëntservice van Kennemerhart via 023-5214214 (maandag t/m vrijdag 09.00-17.00 uur) of clientservice@kennemerhart.nl.

Op de website www.helpenzorgen.nl staat meer informatie over de financiering van logeerzorg en ervaringen van mantelzorgers.

Deel deze pagina: