Vogelhart

Het groene Vogelhart

Kennemerhart Oppeppers Dichtbij locatie Vogelhart vindt u in het Dorpshuis in Vogelenzang in de gemeente Bloemendaal. Vogelenzang kenmerkt zich door de uitgestrekte bollenvelden, tuinderijen, natuur en de Amsterdamse Waterleidingduinen in de achtertuin.

Ontmoetingscentrum Vogelhart is een samenwerking tussen Kennemerhart en Welzijn Bloemendaal. Het biedt aan ouderen met geheugenproblemen een prettige dagstructuur met activiteiten en het geeft aan deelnemers en hun mantelzorgers informatie en ondersteuning. De beroepskrachten en vrijwilligers doen er alles aan om de deelnemers een fijne dagbesteding te bieden en de mantelzorgers hierbij even te ontlasten.

In Vogelhart gaan we voor een samenzijn waar u naar uitkijkt. Voor ontmoeting, zien en gezien worden en van betekenis zijn. Hierdoor ontstaan ook sociale contacten. We gaan daarbij uit van ieders eigen kracht en regie en van ieders persoonlijke talenten. We delen onze passies met elkaar. De wensen en behoefte staan altijd voorop. De activiteiten stemmen we dan ook af op de interesses van de individuele deelnemers. Daar proberen wij zoveel als mogelijk op aan te sluiten of we zoeken naar mogelijkheden om ze te realiseren.

Met ons programma Kennemerhart Oppeppers bieden wij daarnaast een aantal bijzondere activiteiten met hulp van vakdocenten zoals Cees Klassiek, Cedric Salsa en zangdocent Marieke van Stempresent. En organiseren wij samen met het Dorpshuis grote activiteiten zoals een Bingo, muziekmiddagen, workshops en lezingen op het gebied van kunst en cultuur, voeding, gezondheid en lifestyle. Op donderdag is er een middag/avond opening waarbij we ‘De Eetclub’ hebben geïntroduceerd. Deelnemers en hun mantelzorger genieten hier samen van een andere vorm van samenzijn, een nieuwe gedeelde herinnering zonder druk of zorg en onder deskundige begeleiding.

In Vogelenzang werken we ook samen met ketenpartners, dorpsgenoten en docenten. Dit vinden we belangrijk voor de lokale verbinding. Zo doen wij de boodschappen bij de plaatselijke Coöp en onze partners zijn o.a. Tandem, Welzijn Bloemendaal, het Dorpshuis, het Riksja project ‘de wind door de haren’, Wereld Muziekschool en Sport Support. Kinderen van IKC de Paradijsvogel komen de ouderen regelmatig voorlezen of gaan samen met ze zingen.

Heeft u een passie, een hobby een talent of een goed gesprek en wilt u dit graag delen, kom gerust vrijblijvend langs voor een kop koffie en een kennismaking. Wij kijken ernaar uit!

Ons motto: Wij willen u leren kennen, leert u ons kennen, dan kijken wij gezamenlijk naar wat voor u een zinvolle dagbesteding is en hoe wij dit samen kunnen realiseren. 

* Ontmoetingscentrum Vogelhart in het Dorpshuis van Vogelenzang is open op maandag, woensdag en vrijdag van 10:00-15:30 uur, op dinsdag van 11:00-18:00 uur en op donderdag van 15:00-18:30 uur.

Lees hier het artikel uit de Heemsteder dd oktober 2021 over de eetclub van Vogelhart.

Routebeschrijving:

 

 

Andere locaties van Kennemerhart

Deel deze pagina:

Contact en adres

Kennemerhart Oppeppers Vogelhart 

Dorpshuis Vogelenzang
Henk Lensenlaan 2a
2114 ER Vogelenzang

Locatie gebonden vragen
06 222 975 15

Algemeen
T: 023 583 7520 (op werkdagen tussen 09.00 uur en 17.00 uur)
E: oppeppers@kennemerhart.nl