Ripperdahart

Ripperdahart - in hartje Haarlem

Gespecialiseerde dagbesteding voor nog thuiswonende ouderen met een acute of complexe hulpvraag.

Vlakbij de levendige Cronjéstraat op het mooie Ripperdaterrein vind je dag- en expertisecentrum Kennemerhart Oppeppers Nabij locatie Ripperdahart. Het is gelegen op loopafstand van de Kweektuinen en Staten Bolwerk. Tegelijkertijd beschut op het terrein van Overspaarne met de mogelijkheid tot gebruik van de faciliteiten van deze woonzorglocatie.

Ripperdahart is gespecialiseerd in het ontvangen en begeleiden van nog thuiswonende mensen met vergevorderde dementie en onbegrepen gedrag en op dubbele problematiek met psychische klachten (en mogelijk al op een wachtlijst voor een verpleeghuis staan). In een vertrouwde en rustige omgeving wordt gekeken wat nodig is om hen zich goed te laten voelen en beter te laten functioneren. Er is expertise op alle vormen van gedrag die hierbij horen. Voor hen is Ripperdahart een fijne plek om te zijn.
Ook de mantelzorger(s) worden hierdoor (acuut) ontlast bij crisissituaties thuis waarbij agressie, ontremming, decorumverlies en andere vormen van onbegrepen gedrag de boventoon voeren.

Kan een regulier ontmoetingscentrum geen begeleiding bieden, dan is Ripperdahart er om deelnemers met onbegrepen gedrag te ontvangen. Er wordt gekeken naar de levensloop, de begeleidingsbehoefte en mantelzorgers kunnen er terecht voor advies en een luisterend oor. Meedoen of meehelpen mag ook.

Ripperdahart is inpandig te vinden in het gebouw van Woonzorglocatie Overspaarne. Er is een prachtige binnentuin waar veel gebruik van wordt gemaakt en een loopcircuit. Het Oppeppers programma dat wordt geboden geeft structuur en zorgt voor invulling van persoonlijke interesses, wensen en behoeften. We gaan uit van ieders eigen kracht en persoonlijke talenten. We proberen zoveel mogelijk aan te sluiten of te zoeken naar mogelijkheden om ze te realiseren. Er is ruimte voor bewegen, deelname aan sporten, creativiteit samen met een kunstzinnig therapeut, hersengymnastiek, de omgeving verkennen, biljarten en muziek maken. Ook wordt er regelmatig samen gegeten.

Het huizen onder hetzelfde dak als woonzorgcentrum Overspaarne biedt veel voordelen. Zo kan er op afspraak gebruik worden gemaakt van de kapper en de pedicure. Ook is er veel samenwerking met de behandelaren van Overspaarne, zoals de fysiotherapeut, de ergotherapeut, de psycholoog, de kunstzinnig therapeut, de diëtist en de muziektherapeut. Ook is er samenwerking met de collega’s van de thuiszorg, omdat deze in hetzelfde pand kantoor houden.

Bovendien werkt Ripperdahart nauw samen met Overspaarne aan het Topcare predicaat. Topcare staat voor topzorg voor mensen met complexe aandoeningen die specialistische zorg nodig hebben.

Dagcentrum Ripperdahart is open op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.
Onze medewerkers zijn vanaf 09.00 uur tot 16.00 uur aanwezig en deelnemers zijn vanaf 09.30 uur hartelijk welkom.

 

Kennemerhart Oppeppers Nabij

Routebeschrijving:

 

 

Andere locaties van Kennemerhart

Deel deze pagina:

Contact en adres

Dagcentrum Ripperdahart

Lansiersstraat 25
2023 GA Haarlem

Locatie gebonden vragen
06 126 553 10

Algemeen
T: 023 583 7520 (op werkdagen tussen 09.00 uur en 17.00 uur)
E: oppeppers@kennemerhart.nl