Schoterhart

Schoterhart – Gezellig ontmoetingscentrum in Haarlem Noord

Kennemerhart Oppeppers Dichtbij locatie Schoterhart is een ontmoetingscentrum gevestigd aan de Vergierdeweg in Haarlem-Noord. Er komen dagelijks zo’n achttien deelnemers. Het grote en lichte gebouw ligt in een rustige wijk op loopafstand van winkels. De wijk kenmerkt zich door laagbouw en veel van de deelnemers wonen er ook. Sommigen komen al vroeg aanlopen om een boodschappenlijstje te maken, een soeprecept te verzinnen, de post op te halen of het pad te vegen. Want meedoen en meewerken zijn goed voor het welbevinden en het prikkelen van het brein. Andere deelnemers arriveren wat later en worden van huis opgehaald met busjes door vrijwillige chauffeurs.

Op Schoterhart is samen koffie drinken vaste prik. Net als de gezamenlijke lunch. Daar omheen kunt u deelnemen aan ons eigentijdse programma Kennemerhart Oppeppers. We werken daartoe samen met partners in de buurt. Voor sport en beweging is dat met Sport Support en sportvereniging Onze Gezellen waar we ‘walking voetbal’ en kegelen aanbieden, maar ook biljarten, boksen, capoeira en paaldansen behoren tot de mogelijkheden. Voor wie zich meer interesseert in mentale beweging is er kunst en cultuur. We organiseren workshops en lezingen over bijvoorbeeld schilderkunst en architectuur, maken muziek in samenwerking met docenten van de Wereldmuziekschool en gaan voor wie dat wil naar voorstellingen en optredens in het Verhalenhuis of de Toneelschuur.
Daarnaast kan iedereen zijn eigen creativiteit laten stromen door te schilderen, te tekenen of wat u ook fijn vindt om te doen. We doen ook aan hersengymnastiek, spellen en wandelen en de omgeving verkennen. Andere activiteiten zijn ballet, yoga, dansen en zingen. Iedereen kan meedoen, maar niets hoeft. Jaarlijks is er ook een BBQ voor alle deelnemers en mantelzorgers.

Wat Schoterhart een fijne plek maakt om te zijn? Dat is de fijne en gemoedelijke sfeer. Veel deelnemers kennen elkaar uit de wijk of leren elkaar kennen. En er wordt vooral veel gelachen!
Ons motto is: U bent nooit te oud om iets te leren en bewegen is heel gezond.

Schoterhart is geopend van maandag tot en met vrijdag van 10:00 – 15:30 uur.

Routebeschrijving:

 

 

Andere locaties van Kennemerhart

Deel deze pagina:

Contact en adres

Ontmoetingscentrum Schoterhart

Vergierdeweg 50
2025 TK Haarlem

Locatie gebonden vragen
06 201 013 24

Algemeen
T: 023 583 7520 (op werkdagen tussen 09.00 uur en 17.00 uur)
E: oppeppers@kennemerhart.nl