Dreefhart

Dreefhart op eerste etage Plein 1

Kennemerhart Oppeppers Dichtbij locatie Dreefhart is onze dagbesteding gevestigd op de eerste etage (Plein Groen) van Plein 1 in Heemstede. Dreefhart staat open voor mensen met geheugenproblemen én hun mantelzorgers.

Met onze deelnemers maken we elk kwartaal een programma waarbij wordt uitgegaan van ieders mogelijkheden en talenten. Persoonlijk en op maat, de wens van de deelnemers staat centraal en elk individu in de groep is een waardevolle toevoeging. Daarnaast kunt u deelnemen aan het programma Kennemerhart Oppeppers. Sport en beweging zijn daarin goed vertegenwoordigd en worden gegeven door gekwalificeerde docenten. Denk aan ballet, yoga, ‘meer bewegen voor ouderen’ en wandelen. Ook bieden we originele en creatieve activiteiten, zoals keramieken, schilderen in onze eigen schilderclub en een moodboards workshop. Bent u meer geïnteresseerd in kunst en cultuur dan zijn er culturele lezingen te volgen over bijvoorbeeld de klassieken, het leven in Parijs of de Haarlemse geschiedenis. Voor elk wat wils.

Wanneer de zon schijnt, gaan de deelnemers veelal naar buiten, op het nieuwe zonnige terras of naar de winkelstraat de Binnenweg. Vanuit de horecagelegenheid BinnensteBuiten wordt dagelijks onze lunch bereid met huisgemaakte soepen.

Mantelzorgers zijn altijd welkom aan te schuiven voor koffie of het meedoen aan een activiteit die ze aanspreekt. Sommige van hen verzorgen workshops voor de deelnemers. En speciaal voor mantelzorgers (verwanten) is er eens in de zes weken een gespreksgroep waarbij aan de hand van gezamenlijk besproken onderwerpen te werk wordt gegaan. Zie ook Oppeppers Thuis: onze route speciaal voor mantelzorgers.

Plein 1 biedt verder een keur aan mogelijkheden. Het prachtige pand biedt huisvesting aan meerdere maatschappelijke organisaties, zoals de Sociëteit van Wij Heemstede, bibliotheek, kinderopvang, horecagelegenheid en anderen waardoor onderling mooie samenwerkingen ontstaan.

Ons motto: Wij kijken naar wat u nog wèl kunt en dan blijkt er vaak nog een heleboel mogelijk.

Ontmoetingscentrum Dreefhart is geopend van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 15.30 uur.

Routebeschrijving:

 

 

Andere locaties van Kennemerhart

Deel deze pagina:

Contact en adres

Ontmoetingscentrum Dreefhart

Julianaplein 1
2101 ZC Heemstede

Locatie gebonden vragen
06 200 061 17

Algemeen
T: 023 583 7520 (op werkdagen tussen 09.00 uur en 17.00 uur)
E: oppeppers@kennemerhart.nl