Schoterhart

Een gezellig ontmoetingscentrum in een rustige wijk

Op Ontmoetingscentrum Schoterhart, voorheen Dagcentrum De Vergierdeweg, komen dagelijks zo’n achttien deelnemers. Het grote en lichte gebouw ligt in een rustige wijk op loopafstand van winkels. De wijk kenmerkt zich door laagbouw en veel van de deelnemers wonen er ook. Sommigen komen al vroeg aanlopen om een boodschappenlijstje te maken, een soeprecept te verzinnen, de post op te halen of het pad te vegen. Andere deelnemers arriveren wat later en worden van huis opgehaald met busjes door vrijwillige chauffeurs.

Op Schoterhart hebben de deelnemers de regie. De medewerkers zijn ondersteunend. Samen koffie drinken is vaste prik. Net als de gezamenlijke lunch, meestal met door deelnemers zelfgemaakte soep. Er wordt gewerkt met workshops en thema’s zoals sport, theater, cultuur, creatief bezig zijn en muziek. Activiteiten zijn bijvoorbeeld ballet, yoga, schilderen, dansen, zingen, wandelen en op het terrein van Onze Gezellen wordt er aan walking voetbal en bowls gedaan. Iedereen kan meedoen, maar niets hoeft. Jaarlijks is er een BBQ voor alle deelnemers en mantelzorgers.

Wat Schoterhart een fijne plek maakt om te zijn? Dat is de fijne en gemoedelijke sfeer. Veel deelnemers kennen elkaar uit de wijk. En er wordt vooral veel gelachen!

Schoterhart is geopend van maandag tot en met vrijdag.

Routebeschrijving:

 

 

Andere locaties van Kennemerhart

Deel deze pagina:

Contact en adres

Ontmoetingscentrum Schoterhart

Vergierdeweg 50
2025 TK Haarlem
06 201 01 324
schoterhart@kennemerhart.nl