Weidehart

Een ruim opgezet dagcentrum in Schalkwijk

Dagcentrum Weidehart is gevestigd in woonzorgcentrum Schalkweide in Schalkwijk. Afhankelijk van de dag, bezoeken zo’n twaalf tot twintig deelnemers het dagcentrum. Dagcentrum Weidehart heeft een eigen grote en lichte ruimte met keuken, terras en eigen toilet. Deelnemers kunnen gebruik maken van  het restaurant en  de kapper van het woonzorgcentrum. Ook kerst en de nieuwjaarsreceptie kunnen, als deelnemers dat willen, samen met het woonzorgcentrum worden gevierd.  

Op het dagcentrum worden tal van activiteiten geboden. Dat kan ook op een andere locatie op loopafstand, wat zorgt voor extra dynamiek. Activiteiten zijn bijvoorbeeld taal en geheugenspelletjes, muziekquizzen, dansen, houtbewerken en timmeren, gezelschapsspellen, koken en wandelen. Ook is er ruimte voor sport en beweegactiviteiten en organiseert het dagcentrum uitstapjes. Iedere dag zijn er, naast de vaste medewerkers, ook stagiaires en vrijwilligers die de deelnemers kunnen ondersteunen bij een activiteit. Mantelzorgers worden regelmatig uitgenodigd voor speciale mantelzorgbijeenkomsten.

Maandelijks is er de Buurtkamer, een activiteit die onder andere met ontmoetingscentrum Schalkhart en Dock wordt aangeboden. Gastdocenten zijn te gast voor het geven van lessen zoals Tai Chi, zingen en dansen. Voor de Buurtkamer zijn ook mantelzorgers en buurtbewoners welkom.

Vanwege een samenwerking met Stichting Jongeren in beweging, bezoeken jongeren elke twee maanden het dagcentrum om samen met ouderen op pad te gaan. Bijvoorbeeld om te wandelen in het nabijgelegen natuurgebied of om samen creatieve activiteiten te ondernemen.

Dagcentrum Schalkweide is geopend van maandag tot en met vrijdag.

Andere locaties van Kennemerhart

Deel deze pagina:

Contact en adres

Dagcentrum Weidehart

Floris van Adrichemlaan 15
2035 VB Haarlem
023 – 8922942
06- 20005580.