De Blinkert

De Blinkert was één van de eerste voorzieningen in deze omgeving voor 'bejaarden van alle gezindten'. De locatie die zijn 60ste verjaardag alweer enige tijd geleden vierde, is nu een modern wooncentrum. Eén ding van vroeger is echter gebleven: iedereen is welkom!

Het dagelijks leven

Bewoners kunnen gebruik maken van het restaurant en kunnen deelnemen aan activiteiten. In het behandelcentrum kan men terecht voor onder andere fysiotherapie en ergotherapie. De Blinkert maakt deel uit van een wijk met een sterke onderlinge banden. Er zijn goede contacten met de nabijgelegen basisschool en er is een mooie vlindertuin. Ook is er een ontmoetingscentrum in de nabijgelegen stadstuinderij. De wijkraad zetelt in de Blinkert en voorlichtingsavonden of het stembureau vinden bijna als vanzelfsprekend op deze locatie plaats.

Aanleunwoningen

Bij De Blinkert staan 75 aanleunwoningen. Deze staan onder andere aan de Blinkertlaan (2 kamer-woningen sociale huur) en aan de Witte van Haemstedelaan (vrije sector) in het Ramplaankwartier. De bewoners huren hun woning van een woningcorporatie, maar kunnen gebruik maken van de voorzieningen en diensten van de Blinkert en van Kennemerhart.Om voor één van deze woningen in aanmerking te kunnen komen, kunt u zich laten inschrijven bij Woonservice op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur via 0900-040 08 00 of online via www.mijnwoonservice.mijndak.nl

Volledig Pakket Thuis (VPT)

Woont u (binnenkort) in een van de zorgwoningen van De Blinkert en wilt u zelfstandig blijven wonen? De Blinkert biedt een Volledig Pakket Thuis (VPT) aan. VPT bevat een breed scala aan zorg- en welzijnsmogelijkheden. Dit kan u helpen als u ondersteuning nodig heeft. Het grootste voordeel is dat u, met ondersteuning van uw mantelzorger(s) en van zorgmedewerkers, gebruik kunt maken van de faciliteiten van Kennemerhart via de naastgelegen (woonzorg)locatie. Lees hier meer over VPT.

Meer weten over (wonen in) De Blinkert?

Voor locatie gebonden informatie kan contact worden opgenomen met de receptie of de cliëntservice van Kennemerhart.

De Blinkert zoekt nieuwe cliëntenraadsleden

De algemene belangen van de bewoners van De Blinkert worden vertegenwoordigd door de cliëntenraad. Een raad die bestaat uit bewoners, familie van bewoners of vrijwilligers van De Blinkert. De raad vergadert een aantal keer per jaar, zowel onderling als met het management. Deze is verplicht om de cliëntenraad om advies of instemming te vragen over belangrijke beslissingen die de bewoners aangaan.

De Blinkert zoekt voor haar bewoners nieuwe leden voor de cliëntenraad. Vraagt u zich wel eens af hoe sommige zaken geregeld zijn? En of ze misschien ook anders kunnen in het belang van de bewoners? Of misschien is er wel een onderwerp dat u graag onder de aandacht wilt brengen? Bijvoorbeeld op het gebied van voeding, veiligheid of ontspanning? Dan is de cliëntenraad wellicht iets voor u. Meer weten? Dan kunt u reageren op dit bericht. U kunt ook de folder Clientenraad bekijken op onze website.

Ontdek De Blinkert

Bent u benieuwd of wonen in De Blinkert iets voor u is? Bekijk dan onderstaande video of dit filmpje voor een kennismaking met de locatie.

Routebeschrijving:

 

 

Andere locaties van Kennemerhart

Deel deze pagina:

Contact en adres

De Blinkert

Rockaertshof 66
2015 ED Haarlem
023 510 16 00
receptie.blinkert@kennemerhart.nl