Huis in de Duinen

Huis in de Duinen heeft ruimte voor nieuwe cliëntenraadsleden. Heeft u interesse? Via dit bericht leest u er meer over. 

Actie #24uurdoenvoorhetpaviljoen op vrijdag 15 juli

Medewerkers van Huis in de Duinen bedachten de actie #24uurdoenvoorhetpaviljoen. Met als doel om Het Paviljoen - een ontmoetingsplek vóór en dóór Zandvoorters - straks ook daadwerkelijk in gebruik te kunnen nemen. De actiedatum is (in de aanloop naar) vrijdag 15 juli.

Klik hier voor meer informatie over Het Paviljoen en de actie

Natuur en ruimte in overvloed

Huis in de Duinen ligt aan de rand van Zandvoort en grenst – zoals de naam al zegt - aan de duinen. Daardoor is er ruim gelegenheid om buiten te zitten en te genieten van de mooie omgeving. In Huis in de Duinen heerst een informele, gezellige sfeer waar aandacht voor elkaar en plezier belangrijk zijn.

Huis in de Duinen is ruim 60 jaar geleden in gebruik genomen en voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. Dat is de reden dat er een geheel nieuw pand gebouwd zal worden. In afwachting van de realisatie van deze nieuwbouw, wordt er gebruik gemaakt van tijdelijke huisvesting op het terrein. Deze tijdelijke huisvesting voldoet aan alle eisen die van belang zijn voor onze cliënten; een sfeervolle accommodatie waar veel gedaan wordt met en voor de cliënten.

De woonvormen op deze locatie

Onlangs is de tijdelijke huisvesting betrokken. Naar verwachting zal zo'n 3 jaar gebruik gemaakt worden van deze locatie die dan ook oogt als een volledige geoutilleerde locatie. De locatie is bestemd voor ouderen met een indicatie voor langdurig verblijf; het betreft zowel ouderen met een vorm van dementie als ouderen die meer lichamelijke beperkingen ondervinden.

Het gebouw bestaat uit een begane grond en 1 verdieping. Op de 1e etage zijn 2 mooie grote balkons met zitjes, op de begane grond is het terras te vinden. Alle 56 bewoners hebben in deze tijdelijke huisvesting een eigen kamer, met eigen inrichting. De bewoners kunnen gebruik maken van 7 sfeervolle, grote huiskamers. Bewoners kunnen daar de broodmaaltijden gebruiken en deelnemen aan uiteenlopende activiteiten. Er is een restaurant waar een deel van de bewoners tussen de middag de warme maaltijd gebruiken kan en waar grotere activiteiten aangeboden worden. De locatie beschikt bovendien over een oefenruimte (fysiotherapie).

Als eerste locatie binnen Kennemerhart maakt Huis in de Duinen gebruik van leefcirkels. Deze vorm van domotica biedt ouderen met een gevorderde dementie meer mogelijkheden om zich vrijer te kunnen bewegen binnen het gebouw en waar dat mogelijk is ook daarbuiten.

Op het terrein zijn ook nog 93 aanleunwoningen, verdeeld over 3 flatgebouwen; een deel van deze bewoners eet tussen de middag ook in het restaurant.

Zorg en ondersteuning

Huis in de Duinen biedt diverse vormen van zorg en ondersteuning en heeft allerlei faciliteiten. Zo kunt u als bewoner terecht bij de kapsalon, komt de pedicure aan huis en kunt u uw boodschappen doen in de winkel. Voor de dagelijkse warme maaltijd kunt u terecht in het gezellige restaurant waar u kunt kiezen uit verschillende menu’s. Verder kunt u in het restaurant een kopje koffie of thee drinken of een hapje en een drankje nuttigen met bezoek.

Activiteiten

In het restaurant worden diverse activiteiten georganiseerd, zoals films, muzikale optredens, creatieve activiteiten en spelletjes. Daarnaast is er veel aandacht voor bewegen, worden er activiteiten op maat georganiseerd en gaan we er regelmatig op uit naar bijvoorbeeld het tuincentrum en het strand.

Meer weten?

Voor locatie gebonden informatie kan contact worden opgenomen met de receptie of de cliëntservice van Kennemerhart.

Routebeschrijving:

 

 

Andere locaties van Kennemerhart

Deel deze pagina:

Contact en adres

Huis in de Duinen

H. Heijermansweg 73
2042 XR Zandvoort
06 284 733 19
receptie.huisindeduinen@kennemerhart.nl