Janskliniek

Locatie in het historische hart van Haarlem

De Janskliniek is één van de locaties van Kennemerhart die zich bevindt in het historische hart van Haarlem op loopafstand van het station. Ook de locatie zelf kent een rijke historie. Meer hierover kunt u hier lezen.

Toegankelijke, fijne woonlocatie

De Janskliniek is een toegankelijke woonlocatie die ruimte biedt aan 90 bewoners. Deze bewoners wonen in een groep van acht personen bij elkaar, maar hebben allemaal een eigen zit/slaapkamer. De kamer kan vertrouwd en eigen gemaakt worden met meubeltjes en spulletjes uit het oude huis van de bewoner. In de Janskliniek bevindt zich een restaurant, waar bewoners mét of zonder hun bezoek koffie kunnen drinken of (iets) kunnen eten. De locatie beschikt ook over een kapsalon. Twee prachtige binnentuinen – waar de bewoners heerlijk buiten kunnen zijn en anderen kunnen ontmoeten - maken deze fijne woonlocatie compleet.

Een vast team: prettig en vertrouwd

Per groep is er een gezellige huiskamer met keuken. Hier speelt zich het dagelijks leven van de bewoners af en vinden huiselijke activiteiten plaats. Die activiteiten kunnen samen eten of televisie kijken zijn, maar ook de krant (voor)lezen, een gesprek voeren, het eten helpen voorbereiden en meehelpen was op te vouwen. In elke woning werkt een vast team. Dat is wel zo prettig en vertrouwd.

’s Avonds wordt er in de huiskamer/keuken gekookt. U bepaalt met uw medebewoners - in goed onderling overleg - wat er gegeten wordt. U bepaalt ook zoveel mogelijk zelf uw dagritme, zoals tijden van opstaan en naar bed gaan. De professionele medewerkers van de Janskliniek ondersteunen u waar nodig. De betrokkenheid van uw familie, vrienden en kennissen wordt zeer op prijs gesteld. Zij zijn dan ook van harte uitgenodigd om deel uit te maken van uw dagelijkse leven op de groep. Soms is het mogelijk een huisdier mee te brengen. Daarover maken we uiteraard afspraken, zodat het verblijf van uw huisdier in de (groeps)woning voor iedere bewoner een succes wordt. Onze vrijwilligers zijn onmisbaar voor ons. Zij organiseren allerlei activiteiten voor u en uw medebewoners. Het uitgangspunt daarbij is dat u niets moet en alles mag!

Wanneer is de Janskliniek geschikt voor u?

De Janskliniek is uitermate geschikt voor u als u een lichamelijke beperking of een vorm van dementie heeft. Maar er zijn ook twee specifieke woningen voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH), twee woningen voor revalidatie en twee woningen specifiek voor revalidatie na een herseninfarct (CVA).

U bent verzekerd van de állerbeste zorg!

In een cliëntleefplan staan de met de bewoners en hun verwanten gemaakte afspraken ten aanzien van de verzorging, behandeling en wensen om het wonen zo optimaal mogelijk te ondersteunen. De zorg wordt verleend door de vaste groep deskundige, betrokken en liefdevolle verzorgenden en een behandelteam. Het behandelteam bestaat uit een specialist ouderengeneeskunde, een fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist, psycholoog en een maatschappelijk werker. Door het ruime aanbod aan verschillende behandelaren bent u steeds verzekerd van de allerbeste zorg.

Wilt u meer weten?

Wilt u meer weten? Klik dan hier voor de cliëntservice van Kennemerhart.

Telefoonnummers woningen Janskliniek

Familie, naasten en overige belanghebbende kunnen gebruik maken van de volgende telefoonnummers om contact op te nemen met de betreffende woning:

023-8914039 (woning A en B)

023-8914045 (woning C en D)

023-8914133 (woning E en F)

023-8914139 (woning G en H)

023-8914144 (woning J en K)

023-8914223 (woning L en M)

Parkeren

Doordat de Janskliniek in de binnenstad ligt is de bereikbaarheid per auto moeilijker. U kunt de auto, op basis van beschikbaarheid en tegen betaling, parkeren in de parkeergarage van Kennemerhart. Het beheer van de parkeergarage hebben we uitbesteed aan ParkBee. De garage is gelegen in de Jansstraat (onder de Janskliniek).

Toegankelijkheid Ridderstraat

De Ridderstraat is tot 11 uur vrij toegankelijk voor verkeer. Na 11 uur is de Ridderstraat alleen toegankelijk voor bestemmingsverkeer met pasje. Via de Jansstraat is de Janskliniek goed bereikbaar.

Routebeschrijving:

 

 

Andere locaties van Kennemerhart

Deel deze pagina: