Janskliniek

Locatie in het historische hart van Haarlem

De Janskliniek is één van de locaties van Kennemerhart die zich bevindt in het historische hart van Haarlem op loopafstand van het station. Ook de locatie zelf kent een rijke historie. Meer hierover kunt u hier lezen.

Toegankelijke, fijne woonlocatie

De Janskliniek is een toegankelijke woonlocatie die ruimte biedt aan 90 bewoners. Deze bewoners wonen in een groep van acht personen bij elkaar, maar hebben allemaal een eigen zit/slaapkamer. De kamer kan vertrouwd en eigen gemaakt worden met meubeltjes en spulletjes uit het oude huis van de bewoner. In de Janskliniek bevindt zich een restaurant, waar bewoners mét of zonder hun bezoek koffie kunnen drinken of (iets) kunnen eten. Twee prachtige binnentuinen – waar de bewoners heerlijk buiten kunnen zijn en anderen kunnen ontmoeten - maken deze fijne woonlocatie compleet.

Een vast team: prettig en vertrouwd

Per groep is er een gezellige huiskamer met keuken. Hier speelt zich het dagelijks leven van de bewoners af en vinden huiselijke activiteiten plaats. Die activiteiten kunnen samen eten of televisie kijken zijn, maar ook de krant (voor)lezen, een gesprek voeren, het eten helpen voorbereiden en meehelpen was op te vouwen. Op elke afdeling werkt een vast team. Dat is wel zo prettig en vertrouwd.

’s Avonds wordt er in de huiskamer/keuken op de woonafdelingen gekookt. U bepaalt ook zoveel mogelijk zelf uw dagritme, zoals tijden van opstaan en naar bed gaan. De professionele medewerkers van de Janskliniek ondersteunen u waar nodig. Onze vrijwilligers zijn onmisbaar voor ons. Zij organiseren allerlei activiteiten voor u en uw medebewoners. Het uitgangspunt daarbij is dat u niets moet en alles mag!

Wanneer is de Janskliniek geschikt voor u?

De Janskliniek is uitermate geschikt voor u als u een lichamelijke beperking heeft. Maar er zijn ook specifieke woningen voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Daarnaast biedt de Janskliniek ruimte voor revalidatie en revalidatie na een herseninfarct (CVA).

Deskundige zorg en begeleiding voor mensen met NAH

De Janskliniek is dé specialist in de regio voor mensen met niet aangeboren hersenletsel (NAH). Het specialistisch team staat voor u klaar met deskundige zorg en begeleiding. Tevens participeren we in Hersenletselnetwerk Kennemerland en Meerlanden én in het LOHL (Landelijk overleg hersenletsel).
In de Janskliniek zijn 31 woonplekken op de NAH afdeling. Niet alleen ouderen wonen bij ons, ook jongere cliënten vanaf 40 jaar met NAH vinden bij ons een fijne verblijfplek. Op deze pagina vindt u ons meest recente wachttijdoverzicht. Wilt u bij ons komen wonen? Dan vindt er vooraf altijd een persoonlijke ontmoeting en rondleiding plaats.
NAH heb je niet alleen. Daarom is er binnen de Janskliniek veel aandacht voor de mantelzorger. Voor deze groep worden er onder andere familie-avonden en NAH-cafés georganiseerd.

Werken bij het NAH team van de Janskliniek?
Om het niveau van deskundigheid hoog te houden, is er veel aandacht voor scholing van medewerkers. We zijn altijd op zoek naar nieuwe collega’s om ons NAH team te versterken. Heb jij een passie voor de (ouderen)zorg en wil je je graag specialiseren in niet aangeboren hersenletsel? Neem dan zeker eens een kijkje bij onze vacatures.

Meer informatie
Vragen over NAH en wonen of werken bij de Janskliniek mogen gesteld worden aan Miranda Beekman via kernteamNAH@kennemerhart.nl.

U bent verzekerd van de állerbeste zorg!

In een cliëntleefplan staan de met de bewoners en hun verwanten gemaakte afspraken ten aanzien van de verzorging, behandeling en wensen om het wonen zo optimaal mogelijk te ondersteunen. De zorg wordt verleend door de vaste groep deskundige, betrokken en liefdevolle verzorgenden en een behandelteam. Het behandelteam bestaat uit een specialist ouderengeneeskunde, een fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist, psycholoog en een maatschappelijk werker. Door het ruime aanbod aan verschillende behandelaren bent u steeds verzekerd van de allerbeste zorg.

Wilt u meer weten?

Wilt u meer weten? Klik dan hier voor de cliëntservice van Kennemerhart.

Parkeren en toegankelijkheid Ridderstraat

Doordat de Janskliniek in de binnenstad ligt is de bereikbaarheid per auto moeilijker. U kunt de auto, op basis van beschikbaarheid en tegen betaling, parkeren in de parkeergarage van Kennemerhart. Het beheer van de parkeergarage hebben we uitbesteed aan ParkBee. De garage is gelegen in de Jansstraat (onder de Janskliniek).

De Ridderstraat is tot 11 uur vrij toegankelijk voor verkeer. Na 11 uur is de Ridderstraat alleen toegankelijk voor bestemmingsverkeer met pasje. Via de Jansstraat is de Janskliniek goed bereikbaar.

Routebeschrijving:

 

 

Andere locaties van Kennemerhart

Deel deze pagina:

Contact en adres

Janskliniek

Ridderstraat 32
2011 RS Haarlem
receptie.janskliniek@kennemerhart.nl
023 891 40 00 (ma t/m vr van 08.45-17.45 uur, in het weekend en op feestdagen van 10.00-17.00 uur*)

*Buiten deze tijden kan rechtstreeks met de woningen gebeld worden op de volgende mobiele nummers:
– Woning NAH mobiel: 0651595442
– Woning EF en GH mobiel: 06-51430410
– Woning JK mobiel: 06-10465355
– Woning LM mobiel: 06-51253109