Overspaarne

Modern wonen bij cultureel erfgoed

Wist u dat de cavalerie van Haarlem in vroeger tijden haar standplaats in de Ripperdakazerne had? Verpleeghuis Overspaarne is gebouwd op het terrein van de voormalige kazerne, nu cultureel erfgoed van Haarlem. Overspaarne is een modern gebouw, dat van alle gemakken is voorzien en mensen met dementie een veilig en vertrouwd thuis biedt.

Deskundige zorg en begeleiding

Mensen met dementie hebben deskundige zorg en begeleiding nodig om hun leven zo aangenaam mogelijk te maken en ervoor te zorgen dat ze alles krijgen wat ze nodig hebben. Dat geldt voor zowel liefdevolle aandacht als voor persoonlijke verzorging, verpleging en het huishouden. In Overspaarne is er een ruim Multidisciplinair aanbod aan zorgprofessionals en behandelaren. Er wordt nauw samengewerkt met familieleden om zorg zó te organiseren dat de bewoners van Overspaarne kunnen rekenen op de allerbeste hulp. Daarnaast is het welzijn van de bewoners in Overspaarne erg belangrijk. De medewerkers en vele vrijwilligers zetten zich dagelijks in om de dagen van onze bewoners kleur te geven.

Prettig en veilig wonen

De woningen binnen Overspaarne bieden elk ruimte aan zeven of acht bewoners die beschikken over een gezellige, gezamenlijke huiskamer en een eigen slaapkamer. Bijna elke woning beschikt over een eigen binnentuin, waar bewoners prettig en veilig kunnen zijn wanneer ze dat willen. Binnen de locatie zijn er een aantal belevingshoeken zoals een strandhoek, een bioscoop en de bewoners kunnen een virtuele bustour door Haarlem maken.  Overspaarne heeft een groot gezellig middenplein waar de koffie altijd klaar staat.

Overspaarne

Overspaarne ligt in een gebied waar parkeren alleen voor vergunninghouders is. U kunt de auto, op basis van beschikbaarheid en tegen betaling, parkeren in de parkeergarage Cronjé. De ingang hiervan vindt u op de Kleverlaan.

Meer weten?

Download dan de locatiefolder of neem contact op met de cliëntservice van Kennemerhart.

Routebeschrijving:

 

 

Andere locaties van Kennemerhart

Deel deze pagina:

Contact en adres

Overspaarne

Lansiersstraat 25
2023 GA Haarlem
023 543 04 00
receptie.overspaarne@kennemerhart.nl