Reinaldahuis

Een warm thuis in het Reinaldahuis

Woonzorgcentrum het Reinaldahuis is gelegen aan het Reinaldapark in Haarlem-Oost. Voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen wonen biedt het Reinaldahuis een warm thuis. We hebben woonafdelingen voor mensen met een chronische ziekte of lichamelijke beperking, al dan niet in combinatie met beginnende dementie. Voor mensen met matige of vergevorderde dementie hebben we een beschermende woonafdeling, waar zij veilig en vertrouwd kunnen wonen.

Binnen het Reinaldahuis wordt er gewerkt met kleine zorgteams. Zij bieden de verzorging, verpleging en behandeling die de cliënt nodig heeft. Daarbij is veel aandacht voor de persoon en zijn/haar persoonlijke wensen. In de gezamenlijke huiskamer zorgen de gastvrouwen, activiteitenbegeleiders en vrijwilligers voor gezelligheid, aanspraak en aandacht. Ook naasten bieden we een warm welkom.

Naast langdurig verblijf is er in het Reinaldahuis ook plek voor kort verblijf, zoals bijvoorbeeld voor revalidatie, herstel, palliatieve zorg en logeren & respijtzorg.

Zelfstandig wonen

Zelfstandig wonen, in een eigen koop- of huurappartement is ook mogelijk. Naast het Reinaldahuis liggen 106 driekamer aanleunwoningen voor alleenstaanden of echtparen. In de appartementen is het prettig en veilig wonen met zorg op maat. Bewoners kunnen gebruik maken van de faciliteiten in het Reinaldahuis en van de diensten van Kennemerhart.

Alle faciliteiten onder één dak

Het Reinaldahuis heeft allerlei faciliteiten binnen handbereik, zoals een apotheek, bibliotheek, supermarkt en internetcafé. Elke donderdagochtend is het markt in het atrium van het Reinaldahuis. En voor een warme maaltijd of een lekker bakje koffie kunnen bewoners en hun bezoek terecht in Brasserie De Ontmoeting of de coffeecorner op de begane grond. Ook kunnen bewoners zich bij het Reinadahuis vermaken met biljarten, koersballen en meer.

Volledig Pakket Thuis (VPT)

Woont u (binnenkort) in een van de zorgwoningen van het Reinaldahuis en wilt u zelfstandig blijven wonen? Het Reinaldahuis biedt een Volledig Pakket Thuis (VPT) aan. VPT bevat een breed scala aan zorg- en welzijnsmogelijkheden. Dit kan u helpen als u ondersteuning nodig heeft. Het grootste voordeel is dat u, met ondersteuning van uw mantelzorger(s) en van zorgmedewerkers, gebruik kunt maken van de faciliteiten van Kennemerhart via de naastgelegen (woonzorg)locatie. Lees hier meer over VPT.

Humanisme

In het Reinaldahuis speelt het humanisme een belangrijke rol. Pijlers van het humanisme zijn vrijheid en autonomie, jezelf kunnen en mogen zijn, onderlinge verdraagzaamheid en eigen regie. Deze waarden komen terug in de manier waarop we omgaan met onze bewoners en hun naasten. Binnen het Reinaldahuis is ook ruimte voor spiritualiteit en zingeving. Hiervoor kunt u terecht bij een van onze (humanistisch) geestelijk verzorgers. Zij bieden alle bewoners een luisterend oor, ongeacht uw levensbeschouwelijke achtergrond.

Bent u benieuwd of wonen in het Reinaldahuis iets voor u is? Bekijk dan onderstaande video voor een dronetour door het Reinaldahuis.

Routebeschrijving:

 

 

Andere locaties van Kennemerhart

Deel deze pagina:

Contact en adres

Reinaldahuis
Leonard Springerlaan 1
2033 TA Haarlem
receptie.reinaldahuis@kennemerhart.nl
023 212 61 00