Schoterhof

De locatie

Schoterhof is niet meer weg te denken uit Haarlem-Noord. De negen verdiepingen tellende woontoren dankt zijn naam aan de plek waar hij staat. Voormalig Schoten was tot 1927 een zelfstandige gemeente die later opging in Haarlem. Maar hoewel de naam van de woonlocatie verwijst naar vervlogen tijden, is Schoterhof een eigentijds woonzorgcentrum. Schoterhof beschikt over royale appartementen voor haar bewoners en biedt ouderen een prettige, warme en veilige woonomgeving met zorg en ondersteuning op maat. Naast zorg worden er veel activiteiten in Schoterhof georganiseerd, waarbij vrijwilligers een onmisbare rol spelen. De locatie heeft een sterk verbindende sociale functie in de wijk.

Bewoners van aanleunwoning Buitenhof of ouderen die niet in Schoterhof wonen, zijn in Schoterhof van harte welkom voor de lunch of warme maaltijd én natuurlijk voor gezelligheid. Bewoners en niet-bewoners kunnen elkaar ook de hele week treffen op het Ontmoetingsplein. Daar kunnen zij met elkaar een kopje koffie drinken of deelnemen aan één van de vele activiteiten. De locatie biedt verder plaats aan een uitstekend restaurant, een winkeltje, een bibliotheek en een kapsalon.

Meer informatie over aanleunwoningcomplex Buitenhof kunt u hier vinden.

Voor wie?

Binnen Schoterhof zijn verschillende manieren van wonen mogelijk: zelfstandig, zelfstandig met lichte ondersteuning, wonen met zorg binnen handbereik en wonen met intensieve (dementie)zorg. Maar welke woonvorm voor u ook het meest geschikt is en/of waarvoor u ook kiest: het uitgangspunt is altijd alles wat u allemaal zelf (nog) kunt. Daar kijkt het professionele team van Schoterhof dus graag naar, samen met u, uw familie en eventuele andere mantelzorgers. En als uw (zorg)vraag gaandeweg verandert, verandert de zorgintensiteit mee.

Meer weten?

Voor locatie gebonden informatie kan contact worden opgenomen met de receptie of de cliëntservice van Kennemerhart.

Schoterhof zoekt nieuwe cliëntenraadsleden

De algemene belangen van de bewoners van Schoterhof worden vertegenwoordigd door de cliëntenraad. Een raad die bestaat uit bewoners, familie van bewoners of vrijwilligers van Schoterhof. De raad vergadert een aantal keer per jaar, zowel onderling als met het management. Deze is verplicht om de cliëntenraad om advies of instemming te vragen over belangrijke beslissingen die de bewoners aangaan.

Schoterhof zoekt voor haar bewoners nieuwe leden voor de cliëntenraad. Vraagt u zich wel eens af hoe sommige zaken geregeld zijn? En of ze misschien ook anders kunnen in het belang van de bewoners? Of misschien is er wel een onderwerp dat u graag onder de aandacht wilt brengen? Dan is de cliëntenraad wellicht iets voor u. Meer weten? Dan kunt u reageren op dit bericht. U kunt ook de folder Clientenraad bekijken op onze website.

Ontdek Schoterhof

Bent u benieuwd of wonen in Schoterhof iets voor u is? Bekijk dan onderstaande video voor een kennismaking met de locatie.

Routebeschrijving:

 

 

Andere locaties van Kennemerhart

Deel deze pagina:

Contact en adres

Schoterhof

Plesmanplein 10
2024 HT Haarlem
023 512 82 00
schoterhof.secretariaat@kennemerhart.nl