Schoterhof

De locatie

Schoterhof is niet meer weg te denken uit Haarlem-Noord. De negen verdiepingen tellende woontoren dankt zijn naam aan de plek waar hij staat. Voormalig Schoten was tot 1927 een zelfstandige gemeente die later opging in Haarlem. Maar hoewel de naam van de woonlocatie verwijst naar vervlogen tijden, is Schoterhof een eigentijds woonzorgcentrum. Schoterhof beschikt over royale appartementen voor haar bewoners en biedt ouderen een prettige, warme en veilige woonomgeving met zorg en ondersteuning op maat. Naast zorg worden er veel activiteiten in Schoterhof georganiseerd, waarbij vrijwilligers een onmisbare rol spelen. De locatie heeft een sterk verbindende sociale functie in de wijk.

Bewoners van aanleunwoning Buitenhof of ouderen die niet in Schoterhof wonen, zijn in Schoterhof van harte welkom voor de lunch of warme maaltijd én natuurlijk voor gezelligheid. Bewoners en niet-bewoners kunnen elkaar ook de hele week treffen op het Ontmoetingsplein. Daar kunnen zij met elkaar een kopje koffie drinken of deelnemen aan één van de vele activiteiten. De locatie biedt verder plaats aan een uitstekend restaurant, een winkeltje, een bibliotheek en een kapsalon. In Schoterhof zijn ook mogelijkheden voor revalidatiezorg en kort verblijf.

Meer informatie over aanleunwoningcomplex Buitenhof kunt u hier vinden.

Voor wie?

Binnen Schoterhof zijn verschillende manieren van wonen mogelijk: zelfstandig, zelfstandig met lichte ondersteuning, wonen met zorg binnen handbereik en wonen met intensieve (dementie)zorg. Maar welke woonvorm voor u ook het meest geschikt is en/of waarvoor u ook kiest: het uitgangspunt is altijd alles wat u allemaal zelf (nog) kunt. Daar kijkt het professionele team van Schoterhof dus graag naar, samen met u, uw familie en eventuele andere mantelzorgers. En als uw (zorg)vraag gaandeweg verandert, verandert de zorgintensiteit mee.

Meer weten?

Download dan de locatiefolder of neem contact op met de cliëntservice van Kennemerhart.

Routebeschrijving:

 

 

Andere locaties van Kennemerhart

Deel deze pagina:

Contact en adres

Schoterhof

Plesmanplein 10
2024 HT Haarlem
023 512 82 00
schoterhof.secretariaat@kennemerhart.nl