Nieuws

Dagcentrum Weidehart feestelijk geopend

Afgelopen dinsdag werd Dagcentrum Weidehart feestelijk geopend door WMO en Welzijn wethouder Jur Botter. Hij deed dit met de 93jarige meneer De Bruin, bewoner van woonzorgcentrum Schalkweide. Samen onthulden ze een door een deelnemer van het dagcentrum gemaakt mozaïeken bord met de naam Weidehart.

Het dagcentrum betreft een samenwerking tussen ouderenzorgorganisaties Sint Jacob en Kennemerhart en is er voor thuiswonende ouderen die extra ondersteuning nodig hebben vanwege geheugenproblemen en/of lichte dementie.
Dagcentrum Weidehart is gevestigd in woonzorgcentrum Schalkweide en biedt een afwisselend activiteitenprogramma voor mensen die graag anderen ontmoeten en een zinvolle en gezellige invulling aan hun dag willen geven. Activiteiten zijn bijvoorbeeld samen koffie drinken, koken, zingen en bewegen.

Tijdens de opening gaf dansleraar Cees Brandt een korte workshop dans en ballet en werd er gewalst vanuit de (rol)stoel op muziek van Strauss en op de Notenkrakersuite.
Jur Botter benoemde in zijn openingswoordje het belang van samenwerken in de wijk zoals Sint Jacob en Kennemerhart dit laten zien. ‘Het is fijn dat organisaties elkaar weten te vinden. Op die manier ontstaat er een mooi aanbod van activiteiten in de wijk met veel diversiteit voor zelfstandig wonende ouderen.’ De wethouder benoemde ook de andere initiatieven in de wijk zoals het aan de overkant gelegen wijkcentrum De Ringvaart en het onlangs geopende Odensehuis, een inloophuis voor mensen met beginnende dementie. ‘Zo langzamerhand zie je dat we proberen in elke buurt en wijk in Haarlem activiteiten te creëren om goed en fijn met elkaar bezig te zijn en om uit de eenzaamheid te komen’ aldus de wethouder.
Voor deelname aan de activiteiten van dagcentrum Weidehart is (het aanvragen van) een WMO of Wlz indicatie nodig. Het dagcentrum is bereikbaar via telefoonnummer 06 200 055 80 of weidehart@kennemerhart.nl

In Schalkwijk is ook ontmoetingscentrum Schalkhart gevestigd. Voor het bezoeken van dit ontmoetingscentrum is geen indicatie nodig. Meer informatie over de dag- en ontmoetingscentra van Kennemerhart is te vinden op www.kennemerhart.nl.

Deel deze pagina:

Ander nieuws

Ontvang ons nieuws

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze locaties, nieuws en activiteiten? Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief:

Inschrijven nieuwsbrief
Bezig met versturen