Nieuws

Een zorgzame wijk rondom Schoterhof

Kennemerhart bouwt samen met Woonzorg Nederland en Wijdewijk aan een zorgzame wijk, waar iedereen prettig woont en waar mensen elkaar helpen. Een gastvrije plek, waar bewoners van Schoterhof en hun naasten, medewerkers, vrijwilligers, bewoners van het naastgelegen appartementencomplex Buitenhof en bewoners uit de wijk elkaar kunnen ontmoeten, vormt een belangrijke schakel in dit communityproject.

Hostessen

Het communityproject voorziet in wekelijkse ontmoetingen in Schoterhof, die door twee hostessen van WijdeWijk worden gefaciliteerd.  Zij zijn elke dinsdag op de woonzorglocatie aanwezig en voeren onder andere intake gesprekken met (wijk)bewoners. Er is koffie en thee en de samenkomsten bieden de mogelijkheid om (samen) initiatieven op te starten. Een speciale ’Wijdewijk' app ondersteunt het project, zodat mensen elkaar makkelijk kunnen vinden en om gemeenschappelijke interesses en wensen te matchen.

Een ander project rondom het bouwen van een zorgzame wijk vindt plaats in het Reinaldahuis. Hier werkt Kennemerhart samen met Hogeschool InHolland en wordt actiegericht onderzoek gedaan naar hoe je met succes een sterke gemeenschap bouwt. Een hechte gemeenschap vergroot immers de mogelijkheden voor ouderen om langer prettig zelfstandig te wonen.

Op de foto van links naar rechts:

  • Mevrouw Stevens - Cliëntenraad Schoterhof
  • Sandra Bouwmans - Coördinator Welzijn Schoterhof
  • Karlijn van der Mij - WijdeWijk
  • Leone Hogewoning - WijdeWijk
  • Mevrouw Kuijer - Bezoeker
  • Frank van Wamelen - Facilitair teamleider Schoterhof
  • Suus Brink - Directeur Schoterhof
Deel deze pagina:

Ander nieuws

Ontvang ons nieuws

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze locaties, nieuws en activiteiten? Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief:

Inschrijven nieuwsbrief
Meerkeuze *
Bezig met versturen