Nieuws

Feestelijke openingsweek Vogelhart in Dorpshuis Vogelenzang  

Kennemerhart Oppeppers Vogelhart is verhuisd. Sinds begin juli is deze innovatieve dagbesteding voor ouderen met een vorm van kwetsbaarheid te vinden in het Dorpshuis Vogelenzang. Om dit te vieren is er van 27 september t/m 1 oktober een feestelijke openingsweek.

Op 29 september zijn belangstellenden, zoals buurtbewoners van harte welkom tussen 10:30 en 14:30 uur voor een hapje en een drankje. Om 13:30 uur is er een gratis workshop Capoeira. Op 30 september is er een ontvangst voor relaties van Vogelhart. En op vrijdagochtend 1 oktober sluiten wethouders Nico Heijink en Susanne De Roy van Zuidewijn en bestuur en directie Kennemerhart de week af tijdens een officieel moment.

Uitgebreid programma
Met het programma Kennemerhart Oppeppers richt ouderenzorginstelling Kennemerhart zich op (actieve) ouderen met een vorm van kwetsbaarheid die zo lang mogelijk thuis willen en kunnen wonen. Eigen kracht en regie en ieders talenten en persoonlijke wensen staan centraal. Ontmoetingscentrum Vogelhart biedt activiteiten die daarbij aansluiten, zoals groene dagbesteding, sport & bewegen, theaterbezoek en creatie. Op donderdag is er ‘De Eetclub’ voor deelnemers en naasten. Samen met het Dorpshuis en andere netwerkpartners worden ook gezamenlijke activiteiten georganiseerd, zoals workshops en lezingen.  Daarnaast is er goed contact tussen jong en oud door de samenwerking met de school en naschoolse opvang de Paradijsvogel.

Eigentijdse visie  
Nico Heijink: ‘Vanuit de eigentijdse visie op dagbesteding voor ouderen, vertaald in het programma Kennemerhart Oppeppers, is locatie Vogelhart een bijzondere plek geworden. Het is mooi dat de gemeente hieraan heeft kunnen bijdragen, want zoiets komt alleen van de grond als iedereen zich hier hard voor maakt en buiten de kaders denkt. Een pluim voor Dorpshuis Vogelenzang, Kennemerhart en alle vrijwilligers. Geweldig dat hun inspanningen beloond worden.’

Veilige omgeving
‘Het voordeel van deze nieuwe locatie’, aldus senior medewerker Yvonne de Vries, ’is de eigen ruimte. Dit is voor de deelnemers een fijne plek waar zij elkaar wekelijks ontmoeten en de dag doorbrengen. Enige vorm van professionele begeleiding en ondersteuning is wenselijk, ook voor de naasten. Ons doel is om de deelnemende oudere weer in zijn of haar eigen kracht te zetten, eigen regie te geven en weer onderdeel te laten uitmaken van de maatschappij. Het gevoel erbij te horen is belangrijk. Dit stimuleren draagt ertoe bij dat mensen langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen.’

Samen kun je meer
Onderdeel zijn van het Dorpshuis, het huis voor en van het dorp, was vanaf het begin de reden voor Ontmoetingscentrum Vogelhart om aan te sluiten. Het is een laagdrempelige locatie waar Iedereen kan komen. Van rouw tot trouw voor de gemeenschap en voor meerdere organisaties, zoals de Zonnebloem, KBO, de Majongclub en verschillende beweegactiviteiten. De sociale cohesie wordt nu extra verstevigd door gezamenlijk activiteiten te organiseren, waar zowel deelnemers van ontmoetingscentrum Vogelhart en hun naasten als dorpsgenoten bij aan kunnen sluiten. In sommige gevallen wordt een eigen bijdrage gevraagd.

Ook meedoen?
Ook na de openingsweek is het altijd mogelijk om een kijkje te nemen in bij Vogelhart. Kom gerust vrijblijvend langs voor een kop koffie. Monique, Tanja en Yvonne zijn de vaste medewerkers. Jeanne, Jacqueline, Paulien, Mieke, Claudia, Betty zijn als gewaardeerde vrijwilligers actief en geven iedereen de aandacht die hij of zij nodig heeft.

Ontmoetingscentrum Vogelhart is open op maandag, woensdag en vrijdag van 10:00 - 15:30 uur en op donderdag van 15:00 - 18:30 uur. Kijk voor meer informatie www.kennemerhart.nl/dagbesteding.

 

 

Deel deze pagina:

Ander nieuws

Ontvang ons nieuws

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze locaties, nieuws en activiteiten? Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief:

Inschrijven nieuwsbrief
Meerkeuze *
Bezig met versturen