Nieuws

Kennemerhart Oppeppers Op Pad ook in Overveen

Kennemerhart Oppeppers Op Pad, onderdeel van Kennemerhart Oppeppers innovatieve dagbesteding, is er vanaf 28 februari ook voor actieve ouderen met een vorm van kwetsbaarheid in Overveen. De dagbesteding richt zich op iedereen die er graag op uittrekt en dit fysiek goed aan kan. Ook mantelzorgers zijn welkom. De nieuwe dagbesteding in Overveen wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Bloemendaal.

Petra Jansen van Kennemerhart Oppeppers: ‘In Haarlem bestaat deze vorm van dagbesteding al een paar jaar. Dat het een succes is blijkt wel uit de trouwe groep deelnemers die veelal elke dag van de week met veel plezier naar een vast verzamelpunt komt om er samen op uit te gaan. Deelnemers komen op eigen gelegenheid. Eerst wordt er koffie gedronken, daarna gaan ze op pad. Een aantal deelnemers maakt regelmatig wandelingen van minimaal 10 kilometer, een andere groep bezoekt musea en weer een andere groep ontdekt nieuwe sporten en (her)ontdekt nieuwe hobby’s. In Overveen staan bijvoorbeeld golfclinics op planning.

Herkenbaarheid
Deelnemers ervaren de dagbesteding als veilig en vertrouwd. Ze herkennen de problematiek bij elkaar en er is over en weer begrip. Daardoor is het ook niet erg als bijvoorbeeld iemand op een locatie even de weg kwijt is geraakt. Ouderdomsproblematiek, bijvoorbeeld in de vorm van Parkinson, Niet Aangeboren Hersenletsel, geheugenproblemen of beginnende dementie kan zorgen voor eenzaamheid en onzekerheid. Men vindt het soms moeilijk om alleen de deur uit te gaan en dingen te ondernemen. Toch is het belangrijk om in beweging te blijven. Want wetenschappelijk is bewezen dat beweging en uitdaging mentale en fysieke achteruitgang vertragen. Ook mantelzorgers gaan vaak mee op pad. Sommige deelnemers komen één keer per week, andere komen elke dag.

Drie keer per week vanuit Overveen
Kennemerhart Oppeppers Op Pad Overveen vertrekt (in eerste instantie) op de maandagen, woensdagen en donderdagen, onder begeleiding van twee medewerkers, vanaf een vast verzamelpunt in Overveen. Koffie, thee en begeleidingskosten zijn voor rekening van Kennemerhart. Voor andere kosten wordt (na de kennismakingsweek) een eigen bijdrage gevraagd. Voor deelname aan Kennemerhart Oppeppers Op Pad in Overveen is een indicatie nodig. We vertellen u er graag meer over.

Voor meer informatie of aanmelden kunt u bellen naar 023 583 7520 of mailen via oppeppers@kennemerhart.nl. Of bekijk hier de online flyer.

Kennemerhart Oppeppers innovatieve dagbesteding is onderdeel van Kennemerhart. De ouderenzorgorganisatie heeft negen woonzorglocaties en twaalf dag- en ontmoetingscentra en biedt met 2000 medewerkers en 750 vrijwilligers (thuis)zorg, wonen en welkzijn aan zo’n 2.500 ouderen in Zuid Kennemerland.

Deel deze pagina:

Ander nieuws

Ontvang ons nieuws

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze locaties, nieuws en activiteiten? Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief:

Inschrijven nieuwsbrief
Meerkeuze *
Bezig met versturen