Oppeppers Dichtbij

Activiteiten in de buurt

Oppeppers Dichtbij is de dagbesteding bij u in de buurt. U bent wat minder mobiel, maar u wil nog wel graag van alles ondernemen. Wij bieden een afwisselend en eigentijds kwartaalprogramma met workshops, lezingen, ontmoetingen en optredens op het gebied van Sport & Bewegen, Kunst & Cultuur, Groen & Natuur, Voeding & Gezondheid en Creatie. Eigenlijk alle vormen van dagbesteding, maar dan bij u in de buurt! De activiteiten worden gegeven door inspirerende gastdocenten,

Klik hier voor een overzicht van onze programma highlights Kennemerhart Oppeppers.

Dagbesteding in de buurt én op maat

Naast groepsactiviteiten voor ouderen bieden wij ook een aanbod gericht op de persoonlijke interesses en wensen van de deelnemer zelf. Er is alle ruimte voor meedoen, meewerken, voor improvisatie, voor creatie en voor eigen invulling van de dag. Wilt u liever koken of bent u liever creatief bezig? Misschien wilt u wel liever zingen, muziek maken of dansen of vind u het heerlijk om naar buiten te gaan? Wat uw wensen ook zijn, met het Oppeppers Dichtbij programma zorgen wij dat u kunt doen wat u echt leuk vindt. Een bezoek aan het winkelcentrum, een kleine wandeling, een bezoek aan een museum of voorstelling, alles kan.

Wanneer vinden de activiteiten plaats?

U kunt bij ons dagelijks, wekelijks of maandelijks terecht. We bieden dagelijks een warme maaltijd of broodmaaltijd en onze deskundige medewerkers zorgen voor extra aandacht en lichte verzorging waar gewenst. Onze locaties voor dagbesteding via Oppeppers Dichtbij, onze dag- en ontmoetingscentra, zijn verspreid over Haarlem, Heemstede, Bloemendaal/Vogelenzang en Zandvoort. De dagcentra zijn doorgaans gevestigd in een woonzorglocatie. De ontmoetingscentra staan in de wijken dus altijd dichtbij. Zo zijn al onze activiteiten ook altijd bij u in de buurt!

Meer weten of meedoen aan ons Oppeppers programma?

Wilt u graag meer informatie ontvangen over Oppeppers Dichtbij of wilt u zelf meedoen aan activiteiten bij u in de buurt? Klik dan hier of neem contact op via:

T: 023 583 7520 (op werkdagen tussen 09.00 uur en 17.00 uur)
E: oppeppers@kennemerhart.nl

Parkinson Dichtbij

Mocht Op Pad (Oppeppers Op Pad » Kennemerhart) niet meer gaan, dan is deelname aan de woensdaggroep van Parkinson Dichtbij op locatie Stadshart een mogelijkheid. Vanuit rust, ruimte en ieders wensen wordt samen met de deelnemers het activiteitenprogramma samengesteld. Een half uur sporten is wekelijks een vast terugkerende activiteit, ook geheugentraining lijkt een vaste terugkomende activiteit te worden. Daarnaast komen activiteiten op het gebied van cultuur, creatief, natuur en culinair langs. Alles in samenspraak met, en waar kan samen opgezet met de deelnemers.

Voor de deelname aan Oppeppers Dichtbij heeft u een dagbestedingsbeschikking via de Wmo nodig. Deze kunt u bij het Sociale Wijkteam aanvragen. Maar allereerst nodigen wij u vrijblijvend uit om met ons kennis te maken.

De medewerkers die deze groep begeleiden hebben daartoe de woensdag in blokken ingedeeld. Er wordt gestart met koffie of thee. Even een rustmoment om van het reizen bij te komen.
Daarna het vaste programmaonderdeel bewegen. Dit wordt gegeven door een fysiotherapeut aangesloten bij het Parkinsonnetwerk. Op dit moment wisselen we Parkinson Wellness Recovery (PWR), Tai Chi en Boksen af. Iedereen doet wat hij/zij kan in zijn/haar eigen tempo mee.

Na het bewegen is er een pauze. We hebben een aantal ruststoelen. Als je naar huis wilt, dan is dat op dit moment uiteraard ook mogelijk. We hopen dat iedereen zich vrij voelt om ‘mee te pakken’ wat gaat en genoeg is genoeg. De vaste medewerkers zijn er om te ondersteunen waar nodig.

Na de pauze wordt gestart met een wisselende activiteit die in samenwerking en overleg met de aanwezigen opgezet wordt. Zo hopen we elke keer een mooi maandprogramma samen te kunnen stellen. Het gaat om samen ontdekken wat werkt.

Geïnteresseerd?
Klik hier voor onze flyer over Kennemerhart Oppeppers Parkinson Op Pad en Dichtbij.

Voor deelname aan Parkinson Dichtbij: Wees welkom op woensdag vanaf 10:00 uur bij Kennemerhart Oppeppers Dichtbij locatie Stadshart, Jansstraat 36, Haarlem, ingang grote deur, bovenste bel. Laat even weten of u komt door te bellen met 06-22572531 en te vragen naar Maryse of Josephine of stuur een mail naar Oppeppers@kennemerhart.nl t.a.v. Parkinson Dichtbij Stadshart.

 

Deel deze pagina: