Oppeppers Dichtbij

Activiteiten in de buurt

Oppeppers Dichtbij is de dagbesteding bij u in de buurt. U bent wat minder mobiel, maar u wil nog wel graag van alles ondernemen. Wij bieden een afwisselend en eigentijds kwartaalprogramma met workshops, lezingen, ontmoetingen en optredens op het gebied van Sport & Bewegen, Kunst & Cultuur, Groen & Natuur, Voeding & Gezondheid en Creatie. Eigenlijk alle vormen van dagbesteding, maar dan bij u in de buurt! De activiteiten worden gegeven door inspirerende gastdocenten,

Klik hier voor een overzicht van onze programma highlights Kennemerhart Oppeppers.

Dagbesteding in de buurt én op maat

Naast groepsactiviteiten voor ouderen bieden wij ook een aanbod gericht op de persoonlijke interesses en wensen van de deelnemer zelf. Er is alle ruimte voor meedoen, meewerken, voor improvisatie, voor creatie en voor eigen invulling van de dag. Wilt u liever koken of bent u liever creatief bezig? Misschien wilt u wel liever zingen, muziek maken of dansen of vind u het heerlijk om naar buiten te gaan? Wat uw wensen ook zijn, met het Oppeppers Dichtbij programma zorgen wij dat u kunt doen wat u echt leuk vindt. Een bezoek aan het winkelcentrum, een kleine wandeling, een bezoek aan een museum of voorstelling, alles kan.

“De nieuwe ouderen willen, ondanks fysieke of mentale achteruitgang, graag middenin het leven blijven staan. Door innovatieve dagbesteding aan te bieden, zoals ons Kennemerhart Oppeppers programma krijgen zij de mogelijkheid om actief onderdeel te blijven uitmaken van de maatschappij. Eigen regie, zoals de keuze van wat te ondernemen, staat hierbij centraal.” Audrey van Schaik, bestuurder Kennemerhart

Wanneer vinden de activiteiten plaats?

U kunt bij ons dagelijks, wekelijks of maandelijks terecht. We bieden dagelijks een warme maaltijd of broodmaaltijd en onze deskundige medewerkers zorgen voor extra aandacht en lichte verzorging waar gewenst. Onze locaties voor dagbesteding via Oppeppers Dichtbij, onze dag- en ontmoetingscentra, zijn verspreid over Haarlem, Heemstede, Bloemendaal/Vogelenzang en Zandvoort. De dagcentra zijn doorgaans gevestigd in een woonzorglocatie. De ontmoetingscentra staan in de wijken dus altijd dichtbij. Zo zijn al onze activiteiten ook altijd bij u in de buurt!

Meer weten of meedoen aan ons Oppeppers programma?

Wilt u graag meer informatie ontvangen over Oppeppers Dichtbij of wilt u zelf meedoen aan activiteiten bij u in de buurt? Klik dan hier of neem contact op via:

T: 023 583 7520 (op werkdagen tussen 09.00 uur en 17.00 uur)
E: oppeppers@kennemerhart.nl

Parkinson Dichtbij

Oppeppers Dagbesteding Kennemerhart locatie Stadshart is op de woensdag gestart met een Parkinson Dichtbij groep waarbij met name rust, ruimte en oog voor jezelf en elkaar voorop staat. Dit geldt voor veel mensen met NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel), maar ook zeker voor mensen die moeten (leren) leven met de ziekte van Parkinson. Bij iedereen verloopt het ziekteproces anders. Wel zijn er gemene delers als vermoeidheid en last van externe prikkels.

Maryse en Josephine, onze expertise medewerkers Parkinson en NAH, hebben daartoe de woensdag in blokken ingedeeld. Er wordt gestart met koffie of thee. Even een rustmoment om van het reizen bij te komen. Bewegen is belangrijk voor iedereen, daarom is dit na de koffie een vast programmaonderdeel van de woensdagochtend. Passief meedoen is ook een optie!

Na het bewegen is er een pauze. We hebben een aantal ruststoelen. Als je naar huis wilt, dan is dat uiteraard mogelijk. We hopen dat iedereen zich vrij voelt om ‘mee te pakken’ wat gaat en genoeg is genoeg. Maryse en Josephine zijn er om te ondersteunen waar nodig. Na de pauze wordt gestart met een wisselende activiteit en wordt in overleg met de aanwezigen elke keer een mooi maandprogramma samen. Het gaat om samen ontdekken wat werkt.

Geïnteresseerd?

U kunt ons vinden op Kennemerhart Oppeppers locatie Stadshart, Jansstraat 36, Haarlem, ingang grote deur, bovenste bel. Onze pilot is gestart op woensdag 6 april vanaf 10.00 uur. Wees welkom op elke woensdag erna. Laat even weten of u komt door te bellen met 06-22572531 en te vragen naar Maryse of Josephine of stuur een mail naar Oppeppers@kennemerhart.nl t.a.v. Parkinson Stadshart.
Kosten en indicatie: Na de pilot zal er mogelijk gevraagd worden om een dagbestedingsindicatie/beschikking aan te vragen.

Kennemerhart staat voor zorg van uit het hart die past bij elke cliënt.

Deel deze pagina: