Oppeppers Op Pad Overveen

Oppeppers Op Pad

Aansprekende activiteiten voor ouderen

Oppeppers Op Pad is bedoeld voor iedereen die nog fysiek goed genoeg is en er graag samen op uittrekt onder begeleiding. Samen activiteiten ondernemen met andere ouderen is namelijk zoveel interessanter en zorgt ook voor ontmoeting met gelijkgestemden. Mantelzorgers zijn ook van harte welkom.

“De nieuwe ouderen willen ondanks fysieke of mentale achteruitgang, graag middenin het leven blijven staan. Door innovatieve dagbesteding aan te bieden, zoals ons Kennemerhart Oppeppers programma, krijgen zij de mogelijkheid om actief onderdeel te blijven uitmaken van de maatschappij. Eigen regie, zoals de keuze van wat te ondernemen, staat hierbij centraal.”
– Audrey van Schaik, bestuurder Kennemerhart.

Hoe ziet een dag Op Pad eruit?

We starten onze dag om 10:00 uur met een goede kop koffie of thee op een locatie die makkelijk bereikbaar is met het openbaar vervoer. Zoals een café naast het station of een plek in de natuur. Van daaruit ondernemen we onderstaande activiteiten onder professionele begeleiding.

  • Korte en langere wandelingen (tussen 5 en 12 km) door natuur en stad
  • Themaroutes en workshops (fotografie, culinair, etc.)
  • Bezoek aan musea, theater en/of lezingen
  • Verrassende sportactiviteiten op maat (golfclinics, walking sports)

We zijn in de middag rond 15:00 uur weer terug.

Meer weten of meedoen aan Op Pad?

Voor aanmelden of meer informatie over onder andere beschikking of indicatie: stuur een mail naar oppeppers@kennemerhart.nl of bel onze Op Pad coördinator via 06 13 880 279 (ma-do) of 023 583 7520.

De online flyer Oppeppers Op Pad is hier te vinden.

Parkinson Op Pad

Parkinson Op Pad is speciaal bedoeld voor zelfstandige ouderen met Parkinson die nog zelfstandig deel kunnen nemen aan activiteiten buiten de deur. Doel is om te kunnen delen wat je wilt en om samen met lotgenoten te doen waar je blij van wordt. Dat je elkaar begrijpt is een plus en een medewerker van Kennemerhart zorgt voor de organisatie en gaat mee op pad. Ook is er ondersteuning van het kernteam Parkinson.

Op dit moment ontmoet een groep van 6 personen elkaar elke even week op dinsdagmiddag van 13:30-16 uur (inloop en activiteit) op een gezamenlijk afgesproken locatie in de stad. Dit kan in een museum zijn, in de bioscoop, bij een yogacentrum of in de sporthal voor een sport naar keuze. In overleg met elkaar wordt een programma van 6 weken gemaakt, voor elk wat wils, iedereen komt aan bod. Ook zin om op pad te gaan. Nieuwe deelnemers zijn van harte welkom op deze middag.

Mocht Op Pad niet meer gaan, dan is deelname aan de woensdaggroep Parkinson Dichtbij op onze locatie Stadshart een mogelijkheid. Vanuit rust, ruimte en ieders wensen wordt samen met de deelnemers het activiteitenprogramma samengesteld. Een half uur sporten is wekelijks een vast terugkerende activiteit, ook geheugentraining lijkt een vaste terugkomende activiteit te worden. Daarnaast komen activiteiten op het gebied van cultuur, creatief, natuur en culinair langs. Alles in samenspraak met, en waar kan samen opgezet met de deelnemers.

Geïnteresseerd?
Klik hier voor onze flyer Kennemerhart Oppeppers Parkinson Op Pad en Dichtbij.

Voor deelname of meer informatie kunt u contact opnemen met de coördinator Parkinson Op Pad via 06 225 725 31 of 023 583 7520. Of stuur een mail naar oppeppers@kennemerhart.nl tav. Parkinson Stadshart.

Deel deze pagina: