Medewerker huishouding: belangrijke schakel in de zorg

Solliciteer direct

Henny werkt al twaalf jaar als medewerker huishoudelijke ondersteuning bij Kennemerhart. Henny is één van de 200 huishoudelijke medewerkers van Kennemerhart. Zij ondersteunen zo’n 1200 thuiswonende cliënten in Zuid-Kennemerland en de Haarlemmermeer. In de praktijk is dat veel meer dan alleen schoonmaken. Ze hebben aandacht voor eenzaamheid, brengen gezelligheid met zich mee, kunnen cliënten attenderen op bijvoorbeeld een ontmoetingscentrum en bij een ‘niet pluis gevoel’ signaleren ze dit. Ze vormen een belangrijke spil in het welzijn en leven van de cliënt. Medewerkers huishoudelijke ondersteuning zorgen ervoor dat ouderen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen.

Henny medewerker huishoudelijke ondersteuning Kennemerhart, Rechts: Lidewijde cliënt Kennemerhart

Voordelen om te werken als medewerker huishoudelijke ondersteuning Kennemerhart

  • Een vaste aanstelling bij Kennemerhart heeft veel voordelen. Je hoeft niks te regelen, krijgt een rooster, vakantiegeld én bij ziekte word je doorbetaald.
  • Daarnaast ben je verzekerd én je bent een belangrijke schakel in de zorg voor ouderen. Als je hulp nodig hebt, is er een groot vangnet van Kennemerhart, want er staat altijd iemand achter je.
  • En vergeet vooral niet dat je leuke collega’s hebt, onderdeel bent van een organisatie en een belangrijke maatschappelijke bijdrage levert. Salaris instap uurloon is €13,09* bruto per uur, met jaarlijkse doorgroei naar maximaal € 16,07* bruto per uur, conform CAO VVT. (*dit is het bruto uurloon vanaf 1 oktober 2023)
  • Je bent gegarandeerd snel aan het werk. En je krijgt een flexibele planning aan de hand van jouw beschikbaarheid.
  • Kennemerhart is een van de beste opleiders in de regio, je krijgt alle ruimte en mogelijkheden om door te groeien binnen de zorg.

Je bent écht van betekenis

Henny: ‘Ik heb echt een mooie baan. Behalve dat ik huishoudelijk werk leuk vind om te doen, heb ik er plezier in om ouderen een fijne dag te bezorgen. Daar is echt niet veel voor nodig. Gewoon een luisterend oor en een beetje aandacht. Ik probeer cliënten altijd te stimuleren om te helpen, om op te staan en om in beweging te blijven. En het is eigenlijk altijd gezellig. Laatst signaleerde ik dat het niet goed ging met een cliënt. Ik heb meteen mijn begeleider en de ambulance gebeld en daardoor heb ik een cliënt kunnen helpen. Zo zie je maar dat je als huishoudelijke hulp écht van betekenis bent.’

Vacature: medewerker huishoudelijke ondersteuning

Wij zoeken veel nieuwe collega’s huishoudelijke ondersteuning. Ben jij dat? Wil jij net als Henny ook een belangrijke rol spelen in het leven van onze cliënten? Word jij ook medewerker huishoudelijke ondersteuning bij Kennemerhart? Bekijk dan snel onze vacature of neem voor vragen contact op met Jan van der Woude, teamleider Thuiszorg huishoudelijke ondersteuning via 06-12334131.

Bekijk deze vacature

Deel deze pagina:

Geen vacature missen?

Stel een vacature alert in en mis geen enkele vacature meer!

Alert instellen