Nieuws

Gefeliciteerd! Diploma’s voor eerste groep Verzorgende-IG NT

Eind september zouden we in de Philharmonie de afronding vieren van een bijzonder succesvol en innovatief opleidingstraject. Mooie woorden zouden gesproken worden, bloemen zouden worden gegeven en trotse studenten van het eerste uur zouden hun zorgspeldje krijgen uitgereikt. Helaas gooide corona roet in het eten. Via deze persoonlijke videoboodschap richten burgemeester Jos Wienen van Haarlem en de bestuurders van Kennemerhart en het Nova College graag het woord tot de gediplomeerden én alle betrokkenen en belangstellenden.

Het voortraject ‘Leren en werken in de zorg’ ontstond in de Haarlemse Koepel, waar vluchtelingen in 2015 onderdak vonden op weg naar een toekomst in ons land. De Koepel was ook de plek waar vijf betrokken professionals uit het onderwijs en de ouderenzorg, Marielle Hermsen, Petra Zijlstra, Hendrina Lof, Marleen van Anken en Wilma Jansen, de eerste plannen smeedden om statushouders en anderstaligen succesvol te begeleiden naar geschoold werk in de zorg. Dankzij een succesvolle samenwerking tussen Kennemerhart, het Nova, de gemeenten in de IJmond en Zuid-Kennemerland en samen Voor Betere Zorg werden de plannen realiteit. De eerste groep studenten werkt nu, met grote dank aan hun werkbegeleiders, gediplomeerd bij Kennemerhart in de ouderenzorg. In november start de 8e groep anderstaligen die hun voetsporen zullen volgen. Ook zij kunnen straks stagelopen en werken bij Kennemerhart of bij een van de andere zorginstellingen in de regio, die inmiddels betrokken zijn bij dit traject: Nieuw Unicum, Zorggroep Reinalda, Zorgbalans, Viva! Zorggroep, De Hartekamp Groep, Met de Thuiszorg en Sint Jacob.

Bij de aanvang in 2017 werd een filmpje van het voortraject gemaakt. Een tweede filmpje over de opleiding Verzorgende-IG voor anderstaligen volgde drie jaar later, bij de afronding van het traject.

De verdiende speldjes worden de komende weken, met behulp van de bestuurders van Kennemerhart en het Nova en hun docenten, uitgereikt aan de gediplomeerden op hun werkplek bij Kennemerhart.

Deel deze pagina:

Ander nieuws

Ontvang ons nieuws

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze locaties, nieuws en activiteiten? Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief:

Inschrijven nieuwsbrief
Meerkeuze *
Bezig met versturen