Nieuws

Jongerencampagne ‘Jouw toekomst, Jouw zorg’ van start

Kick-off: campagne 'Jouw toekomst, Jouw zorg'

samen Voor Betere Zorg (VBZ, vereniging voor zorgorganisaties in Kennemerland, Amstelland en Meerlanden) is dinsdag 17 juli gestart met de campagne ‘Jouw toekomst, Jouw zorg’ om jongeren te laten zien dat werken in zorg en welzijn leuk en veelzijdig is. Tijdens een feestelijke kick-off in de ‘gouden zaal’ bij de Hartekamp Groep in Heemstede onthulden de vijf ambassadeurs uit de campagne een grote banner waar zij op staan. Jerilyn Flamand, Aygun Genchev, Natasja Gerritsma, Rosan van Diepen en Sophie Renes zijn de zorgkanjers die jongeren laten zien hoe hun leven in én buiten de zorg eruit ziet. Zij zijn de komende maanden online te volgen op Facebook en Instagram en alle posts komen bij elkaar op het online platform mijntoekomstmijnzorg.nl.

Werken in de zorg interessanter dan jongeren denken “Bij veel jongeren leeft het gevoel dat werken in de sector een hoge werkdruk, een karig salaris en weinig spanning met zich meebrengt”, zegt Willeke de Weerd van de afdeling communicatie van VBZ. “In deze campagne laten jonge zelfbewuste professionals op social media en het platform mijntoekomstmijnzorg.nl, een positieve, maar tegelijkertijd ook een realistische kant van de zorg zien. Jongeren worden beïnvloed door rolmodellen waar ze zich mee kunnen identificeren. Jongeren die dezelfde dingen doen in hun vrije tijd, die van dezelfde kleding houden, bloggers, vloggers en artiesten volgen. Daarom hebben we ervoor gekozen het dagelijks leven van een aantal jonge zelfbewuste en trotse professionals uit de zorg te volgen, tijdens hun werk én daarbuiten.” De negatieve berichtgeving draagt eraan bij dat jongeren het niet zien zitten om in de zorg aan het werk te gaan. “En dat is jammer”, zegt de Weerd. “Werken in de zorg is veel dynamischer en inspirerender dan jongeren denken. Iedere dag is anders. Er zijn oneindig veel beroepsmogelijkheden met baanzekerheid op alle niveaus. Van laborant tot pedagoog, van kraamverzorgster tot psychiatrisch verpleegkundige. En door de flexibele werkroosters is de balans tussen werk en privé uitstekend te maken.”

Wedstrijd: Raad jij wat ik doe?

Ook was de officiële start van de wedstrijd #raadwatikdoe. De komende weken komen banners, posters, posts online en offline langs met korte filmpjes en beelden van de jonge zorgprofessionals met daarbij de vraag: Raad jij wat ik doe? Jongeren kunnen reageren en proberen het beroep van de ambassadeur te raden, en vervolgens hun antwoord delen met #raadwatikdoe. De winnaar maakt kans op een VIP-dag met een van de ambassadeurs. Ze halen de ambassadeur met een limousine van zijn/haar werk op en krijgen vervolgens bijvoorbeeld een fotoshoot met lekkere lunch, of een kickboks-clinic met pizza. De winnaar mag met drie vrienden een keus maken uit een aantal mogelijkheden.

Deel deze pagina:

Ander nieuws

Ontvang ons nieuws

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze locaties, nieuws en activiteiten? Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief:

Inschrijven nieuwsbrief
Meerkeuze *
Bezig met versturen