Nieuws

Zandvoort samen in actie voor Het Paviljoen

Nicole Theunissen en Jeanet Klasen, twee jonge enthousiaste teamleiders bij Kennemerhart, hebben het druk. Ze zijn in volle voorbereiding voor de actie #24uurdoenvoorhetpaviljoen. Het ontbreekt namelijk nog aan gelden voor de inrichting om de toekomstige ontmoetingsplek op het terrein van de nieuwbouw van Huis in de Duinen de ‘finishing touch’ te geven. Een noodzaak! Want behalve bewoners van Huis in de Duinen, hun familie, vrienden en kennissen, zijn straks ook omwonenden, vrijwilligers, scholen, lokale organisaties en ondernemers er van harte welkom.

DIRECT BIJDRAGEN AAN DE INRICHTING VAN HET PAVILJOEN

Het appartementencomplex voor mensen met een zorgvraag wordt momenteel gebouwd in opdracht van Woonzorg Nederland. Op de plek die nu nog omgeven wordt door bouwmaterialen, verrijst straks ‘Het Paviljoen’, een naam met een knipoog naar de even verderop gelegen Zandvoortse paviljoens aan zee. Met de actie hopen de twee geld op te halen voor onder andere een goed ingerichte keuken, een geluidsinstallatie, meubilair en terrasinrichting. Reden voor Nicole en Jeanet om heel Zandvoort mee te krijgen gezien de maatschappelijke functie die Het Paviljoen zal hebben. Woonzorg Nederland neemt de bouw op zich. Kennemerhart zorgt voor de exploitatie en de gemeente Zandvoort ondersteunt door een jaarlijkse bijdrage.

80% uit Zandvoort

Volgens Nicole, geboren en getogen Zandvoortse, heeft elke Zandvoorter wel iets met Huis in de Duinen. Want ruim 80% van de bewoners komt uit de badplaats. ‘Ouder worden betekent niet dat je geen onderdeel meer kunt zijn van de maatschappij. Ik merk in mijn werk hoe belangrijk het is voor ouderen om te weten wat er zich ‘buiten’ afspeelt. Dat is het mooie van Het Paviljoen. Het zorgt ervoor dat we ons mooie dorp naar binnen kunnen halen. Door samen te werken met lokale ondernemers en organisaties hebben we straks alles in huis om een leuk en gevarieerd aanbod van activiteiten te faciliteren.’ Jeanet vertelt hoe het tweetal het hele dorp betrekt bij het toekomstige Paviljoen. ‘Hoe leuk is het als er straks af en toe een markt met vis en bloemen van bekende Zandvoortste ondernemers hier kan plaatsvinden? Ook lokale partijen zullen straks blij zijn met deze centrale plek. Zij kunnen er activiteiten of ontvangsten organiseren of in de avonduren vergaderen. Voor bewoners van Huis in de Duinen en van de aanleunwoningen wordt het Paviljoen een gezellige plek om elkaar te ontmoeten. En zij niet alleen, ook wandelaars zijn welkom om even op adem te komen met een kop koffie of soep.’ Nicole vult aan: ‘Uit een enquête in de buurt is gebleken dat er veel belangstelling is voor het Paviljoen. En er zijn al aanmeldingen voor vrijwilligerswerk.’

Zandvoort in actie

Voor de 24uursactie worden deze dagen scholen, sportverenigingen, ondernemers en hotel en B&B eigenaren in beweging gebracht. Zij kunnen een steentje bijdragen, groot of klein, door bijvoorbeeld een sponsorloop te organiseren of een percentage van de opbrengst van een product of horeca te doneren. Ook bewoners van Huis in de Duinen helpen mee, een flessenactie met behulp van verwanten is in voorbereiding. Verderop in het jaar staat nog een benefietconcert op de planning. En op vrijdag 15 juli staat de koffie voor het goede doel klaar in de tijdelijke huisvesting van Huis in de Duinen. Nicole: ‘Het wordt een gezellige dag waar we veel bewoners, familie en wie ook maar wil hopen te verwelkomen in het restaurant. Hopelijk brengen we met elkaar veel geld op voor het goede doel en kunnen we begin 2023 feestelijk de deuren openen van Het Paviljoen.’ Jeanet: ‘Het zou toch fantastisch zijn als dit Paviljoen tot stand komt door en voor Zandvoorters!’

Meer weten of meedoen aan de actie #24uurdoenvoorhetpaviljoen? Kijk dan op www.kennemerhart.nl/het-paviljoen

Deel deze pagina:

Ander nieuws

Ontvang ons nieuws

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze locaties, nieuws en activiteiten? Schrijft u zich dan hier in voor onze nieuwsbrief:

Inschrijven nieuwsbrief
Meerkeuze *
Bezig met versturen