Werken als wijkverpleegkundige bij Kennemerhart

Solliciteer direct

De weg naar ouder worden verloopt voor iedereen anders. De zorg rondom ouder worden​ vereist maatwerk. Wij bij Kennemerhart zien dat ieder mens uniek is, zijn eigen wensen en behoeften​ heeft en daarom zorg vraagt die persoonlijk​ en op maat is. Zorg die past bij wat er nodig​ is en die mee verandert met de situatie. Hierbij is​ aandacht minstens zo belangrijk. Want oprechte​ aandacht zorgt ervoor dat die weg naar ouder​ worden aangenamer kan verlopen.

Als wijkverpleegkundige maak jij het verschil

Als wijkverpleegkundige maak jij het verschil tussen thuis blijven wonen in de eigen vertrouwde omgeving en verhuizen naar een woonzorglocatie. Dankzij jouw expertise kunnen onze cliënten zo lang mogelijk in hun eigen omgeving blijven wonen. Een omgeving waar ze zich prettig voelen en herinneringen koesteren. Jij snapt dat dit goud waard is en stelt alles in het werk om de thuiszorg perfect af te stemmen op de situatie van de cliënt. Jij hebt namelijk een goede kennis van het zorgnetwerk in de wijk, de beschikbare zorgmiddelen, de sociale kaart en de eigen mogelijkheden van de cliënt. Wat dat betreft ben jij de spil tussen cliënt, familie en diverse zorg- en hulpverleners. Bovendien ben je een belangrijke sparringpartner voor huisartsen.

Kennemerhart wil zorg en behandeling bieden volgens de actuele wetenschappelijke inzichten en heeft de ambitie om bij te dragen aan de ontwikkeling van nieuwe kennis in de ouderenzorg. In 2017 zijn we toegetreden tot het Universitair netwerk ouderenzorg, het UNO-VUmc en in 2019 tot de Academische Werkplaats ‘hulp bij dementie’ onder leiding van prof. dr. R.M. Dröes. Door deelname aan wetenschappelijk en praktijkgericht onderzoek stimuleren we een lerende en onderzoekende instelling bij onze medewerkers, om onze cliënten de beste zorg te kunnen bieden. Daarnaast heeft Kennemerhart in 2019 een Verpleekundige Advies Raad (VAR) opgericht. De VAR draagt bij aan de professionele ontwikkeling van het verpleegkundig en verzorgend beroep en van hun rol binnen de organisatie. De VAR verbindt de beroepsgroep, het bestuur en de stakeholders met elkaar.

Wijkverpleegkundigen aan het woord

Dat wijkverpleegkundige een mooi beroep is kan Liesbeth Korving alleen maar beamen. Want in 2021 viert ze haar veertig jarig jubileum als wijkverpleegkundige. Lees hier haar verhaal.

Volg wijkverpleegkundige Afke in deze video:

Vacature: Wijkverpleegkundige

Wij zoeken veel nieuwe wijkverpleegkundigen. Ben jij dat? Bekijk dan snel onze vacature of neem voor vragen contact op met Angelica Witteman via angelica.witteman@kennemerhart.nl of 06 57479023.

Bekijk de vacature

Is dit niet jouw droombaan, maar wil je wel graag in de zorg werken? Bekijk dan onze overige vacatures.

Deel deze pagina:

Geen vacature missen?

Stel een vacature alert in en mis geen enkele vacature meer!

Alert instellen