Diëtetiek

De diëtist is deskundig op het gebied van voeding en gezondheid en kan u hier advies over geven. Iedereen is anders en ieder mens heeft zijn eigen eetgewoontes. Vanwege uw gezondheid is het soms van belang om uw voedingspatroon aan te passen. De diëtist werkt nauw samen met de arts om ervoor te zorgen dat u de juiste voeding krijgt: passend bij uw aandoening, uw behandeling en natuurlijk uw persoonlijke voorkeuren.

Specialisaties

Onze diëtisten staan in het Kwaliteitsregister Paramedici en zijn gespecialiseerd in de behandeling van ouderen en chronisch zieken. Zij zijn aangesloten bij verschillende netwerken zoals Parkinsonnet en DGO.

Voor wie is de diëtist?

De diëtist is er voor iedereen met vragen over bijvoorbeeld:

– ondervoeding en ongewenst gewichtsverlies
– slecht genezende wonden
– obesitas
– verminderde nierfunctie
– obstipatie en (langdurig) diarree
– gebruik van drink- en sondevoeding
– voeding bij de verschillende ziektes zoals diabetes mellitus, COPD,
ziekte van Parkinson, oncologie en dementie
– gezonde voeding in het algemeen

Wat kan u verwachten?

Tijdens het eerste bezoek zal de diëtist u veel vragen stellen over uw gezondheid, uw eetgewoontes, uw verwachtingen en uw wensen. Samen met u stelt de diëtist een persoonlijk advies op. Centraal staat dat het advies een positieve bijdrage levert aan uw functionaliteit, kwaliteit van leven en de mogelijkheid om zo lang mogelijk deel te nemen aan de samenleving. Dit doen we vanuit een brede multidisciplinaire benadering.

Verwijzing en vergoeding

Voor de vergoeding van onze diensten heeft u een verwijzing nodig van uw behandelend arts. De diëtist wordt vergoed vanuit de basisverzekering, voor drie uur per jaar. Afhankelijk van uw aanvullende verzekering zou daar nog extra tijd bij kunnen komen.

Interesse?

U bent op alle locaties van Kennemerhart van harte welkom. Onze diëtisten  kunnen ook bij u thuis komen.

Als u een afspraak wilt maken, klikt u dan hier voor de contactgegevens.

Bekijk folder diëtetiek

Deel deze pagina: