Vrijwilligers | De buitenwereld naar binnen

Bij Kennemerhart zetten ruim 850 enthousiaste vrijwilligers zich elke dag opnieuw in om bewoners, cliënten en deelnemers van Kennemerhart Oppeppers innovatieve dagbesteding nét dat beetje extra te bieden. Als vrijwilliger zet je je in voor oudere en ouder wordende mensen. En draag je – door de aandacht die je schenkt – in hoge mate bij aan een prettige (leef)omgeving en een goed contact.

Vrijwilligerswerk iets voor jou?

Er zijn verschillende redenen om vrijwilligerswerk te doen. Je kunt bijvoorbeeld met je eigen talenten en vaardigheden iets betekenen voor de ander. Of misschien twijfel je of een baan in de zorg iets voor jou is en is dit een goede manier om dat te ontdekken of ervaring op te doen. Als je aan vrijwilligers vraagt waarom ze vrijwilliger zijn, dan blijkt dat ze een heleboel goede redenen kunnen opnoemen. De belangrijkste daarvan zijn dat het voldoening geeft om een ander te helpen, dat het structuur biedt, zorgt voor leuke sociale contacten en erg leerzaam is.

Wat maakt vrijwilligerswerk zo waardevol?

Vrijwilligers en medewerkers zijn de kern van onze organisatie; zij zorgen er samen voor dat onze cliënten en bewoners goede ondersteuning krijgen bij het leven en wonen. Naast onze medewerkers vervullen onze vrijwilligers een belangrijke sociale functie: ze brengen de buitenwereld naar binnen. Kennemerhart is dus ook mede dankzij vrijwilligers wat ze wil zijn: een eigentijdse organisatie die voldoet aan de wensen en behoefte van de moderne cliënt. En om die wensen te vervullen, zijn wij altijd op zoek naar vrijwilligers, voor al onze locaties.

Wat voor vrijwilligerswerk kun je doen?

Je kunt je op heel veel verschillende manieren bij Kennemerhart inzetten. Van gastvrouw of gastheer op één van onze locaties tot één op één begeleiding van bewoners/cliënten. Je kunt hobbyclubs leiden, assistentie in bar en restaurant verlenen, meewerken aan activiteiten en grote evenementen of assisteren bij kerkdiensten. Of het team versterken van Kennemerhart Oppeppers, onze innovatieve dagbesteding met locaties in Haarlem, Heemstede, Bloemendaal en Zandvoort. Wat je ook komt doen, je draagt altijd iets bij!

Waar mag je op rekenen als vrijwilliger?

Als je vrijwilliger wordt bij de grootste organisatie voor ouderenzorg in Kennemerland dan mag je rekenen op alle eerder genoemde voordelen, maar ook op afwisselend, boeiend werk en deskundige begeleiding. Die begeleiding krijg je van een medewerker vrijwilligerswerk. Verder kun je specifieke scholing krijgen en wordt een samenwerkingsovereenkomst afgesloten, waarin reiskosten en verzekeringen geregeld zijn. Bij Kennemerhart kunnen we met veel wensen rekening houden. En we vinden jouw eigen ontwikkeling daarbij erg belangrijk.

Wie?

Iedereen die affectie heeft met ouderen en ouderenzorg kan vrijwilliger bij Kennemerhart worden. Ook als je maar voor een beperkte tijd beschikbaar bent, ben je van harte welkom.

Belangstelling?

Ben je geïnteresseerd of zou je meer willen weten over vrijwilligerswerk bij Kennemerhart? Neem dan contact op met één van de coördinatoren van de woonzorgcentra of met Yvonne de Groot van Kennemerhart Oppeppers innovatieve dagbesteding.

De Blinkert: Floor Stobbelaar
T: 023 510 16 00
E: floor.stobbelaar@kennemerhart.nl

A.G. Bodaan: Louise Geusebroek
T: 023 510 30 00
E: louise.geusebroek@kennemerhart.nl

Huis in de Duinen: Gudo d’Hont
T: 023 574 15 39
E: gudo.dhont@kennemerhart.nl

Janskliniek: Mieke Koers
T: 023 891 41 96
E: mieke.koers@kennemerhart.nl

Meerleven: Anita Koopman
T: 023 512 51 00
E: anita.koopman@kennemerhart.nl

De Molenburg: Amanda Fillerup
T: 023 543 03 00
E: amanda.fillerup@kennemerhart.nl

Overspaarne: Birgitta Anker
T: 023 543 04 00
E: birgitta.anker@kennemerhart.nl

De Rijp: Elisa Schoorl
M: 06 83485224
E: elisa.schoorl@kennemerhart.nl

Schoterhof: Astrid Bruin
T: 023 512 82 00
E: astrid.bruin@kennemerhart.nl

Reinaldahuis: Naomi van Norden
T: 023 543 40 00
E: naomi.vannorden@kennemerhart.nl

Kennemerhart Oppeppers (innovatieve dagbesteding): Yvonne de Groot
T: 06 51909600
E: yvonne.degroot@kennemerhart.nl

Download hier de folder Vrijwilligers

Deel deze pagina: