Waarom alarmering? 

Als u thuis woont dan is het belangrijk dat dit veilig kan. Want wat als u bijvoorbeeld valt, u niet zelfstandig op kunt staan en er niemand in de buurt is om te helpen? Dan is het een geruststellend idee als u gebruik kunt maken van personenalarmering, eventueel gevolgd door professionele alarmopvolging van Kennemerhart. Met een druk op de knop wordt er professionele hulp ingeschakeld door de alarmcentrale. Overdag wordt de alarmopvolging geleverd door zorgmedewerkers van Kennemerhart en ’s nachts komt deze hulp vanuit Zorgbalans.

Voor wie is alarmering?

Kennemerhart levert alarmopvolging aan cliënten die reeds thuiszorg ontvangen van Kennemerhart, of bij wie de thuiszorg tegelijk met de overeenkomst voor alarmopvolging van start gaat. Echtparen/partners of familie op 1 adres krijgen 1 abonnement professionele alarmopvolging.

Alarmering kan wél afgenomen worden als u woont in De Roos of in de aanleunwoningen van het Reinaldahuis (zonder dat u diensten afneemt van Kennemerhart thuiszorg).

Hoe werkt alarmering?

Komt u onverhoopt in moeilijkheden, dan drukt u op de noodknop die u om uw hals of aan uw pols draagt. Uw melding komt terecht bij de meldkamer van de alarmcentrale Eurocross en wordt vervolgens doorgegeven en opgevolgd door de zorgmedewerker van Kennemerhart (overdag) of Zorgbalans (in de nacht).  

Hoe werkt de sleutelkluis? 

Om in geval van nood bij u naar binnen te kunnen, maakt de thuiszorgmedewerker gebruik van uw huissleutel die is opgeborgen in een sleutelkluis bij de voordeur. Deze kluis kan worden geopend met een moedersleutel (egeltje).  

Appartementencomplex 

In geval van een (appartementen)complex zorgt Kennemerhart voor een sleutelkluis bij de centrale entree, zodat de thuiszorgmedewerker van Kennemerhart uw complex in kan. Voor deze montage is toestemming nodig van uw woningbouwvereniging, Vereniging van Eigenaren of beheerder van het complex waar u woont. Kennemerhart regelt dit op haar rekening.  

Voor meer informatie over de sleutelkluizen verwijzen wij naar www.zorgservicepuntplus.nl. 

Informatie 

Als u meer wilt weten over personenalarmering en/of alarmopvolging, kosten en aanmelden, dan kunt u voor uitgebreide informatie van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 uur en 17:00 uur bellen met cliëntservice 023 5 214 214. U kunt hier de folder Alarmopvolging via Kennemerhart lezen. 

Deel deze pagina: