Vacatures vrijwilligers

De Molenburg is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor:

De huiskamers

In de Molenburg wonen ouderen met geheugenproblemen en lichamelijke beperkingen. Iedereen heeft een eigen slaapkamer en acht bewoners delen een gezamenlijke huiskamer. Voor deze huiskamers zoeken wij gezellige vrijwilligers, die samen met de medewerkers zorgen voor een goede sfeer in de huiskamer. De vrijwilliger verzorgt in overleg de koffie en thee, maakt een gezellig praatje, doet een spelletje of maakt buiten een wandeling. Er is mogelijkheid voor groepsactiviteiten of juist persoonlijke aandacht. We zoeken vrijwilligers op verschillende dagen, verschillende dagdelen. Er zijn dus veel mogelijkheden voor u.

Tuinieren

We zijn op zoek naar een vrijwilligers met groene vingers die het ook leuk vinden om samen met één of meerdere bewoners de tuin bij de houden.
We zijn ook op zoek naar vrijwilligers die mee willen helpen een groentetuin op te zetten zodat we groente uit eigen tuin kunnen eten.

Bezoek en wandelen

Ook zoeken we vrijwilligers die graag langs komen om met een bewoner een kopje koffie te drinken, een wandeling in de buurt te maken of samen een boodschapje te doen. Gezelligheid delen, voorlezen, een luisterend oor bieden of een spelletje doen zijn een paar voorbeelden voor een gezellige dagindeling. Er wordt goed gekeken aan welke bewoner de vrijwilliger gekoppeld gaat worden, dit in verband met wederzijdse interesses. Zo zal uw bezoek voor zowel uzelf als de bewoner zeer waardevol zijn.

Chauffeurs

We zijn dringend op zoek naar vrijwillige chauffeurs die bezoekers willen halen en brengen van huis naar het dagcentrum en weer terug met een 9-persoonsbus. Noodzakelijk voor deze functie zijn een rijbewijs, een rijvaardigheidstest, gegeven vanuit Kennemerhart, én ervaring met het rijden van een personenbusje.

Belangstelling?

Neemt u dan contact op met Amanda Fillerup, medewerker vrijwilligers van de Molenburg via:

T: 023 543 03 00
E: amanda.fillerup@kennemerhart.nl

Deel deze pagina: