Vacatures vrijwilligers

De Molenburg is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor:

Dansen

Op woensdagochtend dansen de bewoners van het Molenhofje onder leiding van een zeer enthousiaste medewerker op muziek uit de jaren 50/60. Herinneringen aan de ouderwetse dansavonden worden opgehaald. Stil zitten is er zeker niet bij! Wij zijn op zoek naar 2 enthousiaste gezellige vrijwilligers m/v die dit wekelijkse feestje niet willen missen.

Duo fiets

De Molenburg beschikt over een mooie duofiets, maar mist vrijwilligers die met bewoners een rondje in de omgeving willen fietsen. Bent u sportief en heeft u zin om iemand een fijne dag te bezorgen, meldt u dan aan!

Sporten en volksdansen

Op woensdagochtend (sporten) en vrijdagochtend (volksdansen) zijn we op zoek naar meerdere vrijwilligers die kunnen ondersteunen bij deze activiteiten. Dit houdt in bewoners ophalen en weer terugbrengen naar de afdeling en vooral gezellig meedoen met de activiteit.

Creatieve duizendpoot

Onze creatieve/kunstzinnige club is op zoek naar 2 nieuwe vrijwilligers die de bewoners van de Molenburg kunnen ondersteunen bij het uitoefenen van hun hobby, zoals schilderen en houtbewerken. Alle leden werken individueel aan een eigen project, maar soms werken ze ook met elkaar aan een gezamenlijk project.
Wij zijn op zoek naar iemand die de clubleden kan uitdagen om of hun oude hobby weer op te pakken of juist een nieuwe techniek aan te bieden, daarnaast fijn als je geduldig, enthousiast en inlevend bent.
Tijdens de activiteit werk je samen met een beroepskracht.

Tuinieren

Wij hebben verschillende mogelijkheden voor mensen met groene vingers:

  • Op maandagochtend komen vrijwilligers en bewoners bij elkaar om de beleeftuin van het Molenhofje te onderhouden, gesprekken te voeren en de zelfgekweekte groentes te oogsten. We zijn op zoek naar vrijwilligers met groene vingers die het ook leuk vinden om samen met één of meerdere bewoners de tuin bij de houden.
  • Rondom de Molenburg zijn verschillende terrassen, waar de bewoners graag zitten. Wie vindt het leuk om deze zo af en toe netjes en onkruid vrij te houden? Tijd en dag kunnen we met elkaar afspreken.

Bezoek en wandelen

Ook zoeken we vrijwilligers die graag langskomen om met een bewoner een kopje koffie te drinken, een wandeling in de buurt te maken of samen een boodschapje te doen. Gezelligheid delen, voorlezen, een luisterend oor bieden of een spelletje doen zijn een paar voorbeelden voor een gezellige dagindeling. Er wordt goed gekeken aan welke bewoner de vrijwilliger gekoppeld gaat worden, dit in verband met wederzijdse interesses. Zo zal uw bezoek voor zowel uzelf als de bewoner zeer waardevol zijn.

Belangstelling?

Neemt u dan contact op met Amanda Fillerup, medewerker vrijwilligers van de Molenburg via:

T: 023 543 03 00
E: amanda.fillerup@kennemerhart.nl

Deel deze pagina: