Geestelijke verzorging

Begeleiding bij zingeving en levensvragen

Waarom overkomt mij dit? Hoe ga ik om met mijn ervaringen van verlies? Wat heeft het nog voor zin? Kan ik met iemand praten over de dingen waar ik moeite mee heb of over wat er voor mij toe doet? Dit zijn vragen die, zeker bij het ouder worden, boven kunnen komen.

Wat kan een geestelijk verzorger voor u betekenen?

Een geestelijk verzorger biedt in individuele gesprekken een luisterend oor voor dergelijke vragen en helpt bij het vinden van eigen antwoorden. Met respect voor ieders levensbeschouwing of religie, zodat u zich ondersteund voelt en misschien een nieuwe kijk op uw situatie krijgt.

De geestelijk verzorgers van Kennemerhart zijn deskundigen op het gebied van zingeving en levensvragen. De gesprekken die wij voeren worden vaak ervaren als zinvol en helpend. Wij helpen u meer overzicht te krijgen in wat u overkomt en plaatsen de gebeurtenissen in een breder kader. Zoals uw levensverhaal, de natuur en het ritme van geboorte-leven-sterven of uw spirituele/religieuze overtuiging. Samen zoeken we naar wat u moed geeft in moeilijke tijden en wat nu belangrijk is in uw leven.

De geestelijk verzorgers van Kennemerhart organiseren daarnaast op alle locaties groepsbijeenkomsten. Met als doel om te ontmoeten, te delen, je verbonden te voelen, je te bezinnen en inspiratie op te doen. Op verschillende locaties is er een stilteruimte waar u even kunt binnenlopen om rust te vinden.

Vergoeding

Voor alle mensen die wonen of tijdelijk verblijven in één van de woonzorglocaties van Kennemerhart is geestelijke verzorging vrij beschikbaar. Voor de begeleiding van een uitvaart wordt een vergoeding gevraagd.

Locaties en geestelijk verzorgers

De Blinkert – Loes de Jong, 023 5101600

Schoterhof – Lidy Schutten en Loes de Jong, 023 5128200

De Rijp en De Molenburg – Jan Willem Oostewaal, 023 5414700

Janskliniek en Meerleven – Carla van Drie, 023 8914000

Overspaarne, Huis in de Duinen en Bodaan –  Josette Haspels, 023 5430400

De folder Geestelijke verzorging vindt u hier.

 

 

Deel deze pagina: