Geestelijke verzorging

Begeleiding bij zingeving en levensvragen

Waarom overkomt mij dit? Hoe ga ik om met mijn ervaringen van verlies? Wat heeft het nog voor zin? Kan ik met iemand praten over de dingen waar ik moeite mee heb of over wat er voor mij toe doet? Dit zijn vragen die, zeker bij het ouder worden, boven kunnen komen.

Wat kan een geestelijk verzorger voor u betekenen?

Een geestelijk verzorger biedt in individuele gesprekken een luisterend oor voor dergelijke vragen en helpt bij het vinden van eigen antwoorden. Met respect voor ieders levensbeschouwing of religie, zodat u zich ondersteund voelt en misschien een nieuwe kijk op uw situatie krijgt.

De geestelijk verzorgers van Kennemerhart zijn deskundigen op het gebied van zingeving en levensvragen. De gesprekken die wij voeren worden vaak ervaren als zinvol en helpend. Wij helpen u meer overzicht te krijgen in wat u overkomt en plaatsen de gebeurtenissen in een breder kader. Zoals uw levensverhaal, de natuur en het ritme van geboorte-leven-sterven of uw spirituele/religieuze overtuiging. Samen zoeken we naar wat u moed geeft in moeilijke tijden en wat nu belangrijk is in uw leven.

De geestelijk verzorgers van Kennemerhart organiseren daarnaast op alle locaties groepsbijeenkomsten. Met als doel om te ontmoeten, te delen, je verbonden te voelen, je te bezinnen en inspiratie op te doen. Op verschillende locaties is er een stilteruimte waar u even kunt binnenlopen om rust te vinden. De geestelijk verzorgers zijn er ook voor een rituele handeling, bijvoorbeeld bij overlijden.

Geestelijk verzorger bij uitvaart

Het kan wenselijk zijn dat een geestelijk verzorger een rol vervult tijdens de uitvaart. Zeker wanneer deze betrokken is geweest bij de laatste fase van leven en sterven. Bijvoorbeeld door het verzorgen van een toespraak waarin betekenis en levensverhaal centraal staan. Klik hier voor meer informatie.

Passie in beeld

Het fotoproject ‘Passie in beeld’ laat zien dat ouderen zoveel meer zijn dan kwetsbare mensen. Het viel geestelijk verzorger Jody van der Velde op dat wie ouderen werkelijk zijn en wat hen drijft, soms uit beeld lijkt te raken. Zo kwam ze op het idee een project te starten om bij bewoners van Kennemerhart verhalen van passie op te halen en samen met hen te bedenken hoe die verhalen in beeld kunnen worden gebracht. Ze vormde een projectteam met onder andere fotograaf Peter van Beek en geestelijk verzorger Abeltje Hogenkamp. Klik hier om de fotoserie te bekijken.

Vergoeding

Voor alle mensen die wonen of tijdelijk verblijven in één van de woonzorglocaties van Kennemerhart is geestelijke verzorging vrij beschikbaar. Voor de begeleiding van een uitvaart wordt een vergoeding gevraagd.

Locaties en geestelijk verzorgers

A.G. Bodaan –  Josette Haspels, 023 5710 30 00
De Blinkert – Nynke Idema, 023 510 16 00
Huis in de Duinen – Josette Haspels en Annelies den Dulk, 023 574 15 00
Janskliniek – Carla van Drie, 023 891 40 00
Meerleven – Carla van Drie, 023 512 51 00
De Molenburg – Corine de Jong,
023 543 03 00
Overspaarne – Jan Willem van der Straten, 023 543 04 00
Reinaldahuis – Hester Buwalda en Corine de Jong, 023 543 40 00
De Rijp – Annelies den Dulk en Jan Willem van der Straten, 023 541 47 00
Schoterhof – Teun Cabaret en Nynke Idema, 023 512 82 00

De folder Geestelijke verzorging vindt u hier.

Deel deze pagina: