Geestelijke verzorging

Alles wat er in uw leven gebeurt of is gebeurd…

Soms gebeuren er in uw leven dingen waar u graag over wilt praten. Of misschien zijn er in het verleden dingen gebeurd of moet u beslissingen nemen waar u raad bij nodig heeft. Dan is het goed om te weten dat u terecht kunt bij de geestelijk verzorgers van Kennemerhart.

Wat is een geestelijk verzorger?

De geestelijk verzorger is een pastor of dominee die met u zoekt naar wat u kan helpen in moeilijke periodes in uw leven. De geestelijk verzorger is er om u op verschillende manieren te ondersteunen en probeert aan te sluiten bij uw achtergrond en behoeften.

Wanneer geestelijke verzorging?

U kunt de geestelijk verzorger spreken bij bijvoorbeeld een ingrijpende keuze, ontreddering na een slechte diagnose, de start van een ingrijpende behandeling of mogelijk overlijden. Maar u kunt ook allerlei andere onderwerpen aansnijden of contact zoeken als u zich alleen voelt.

Vertrouwelijk gesprek

De geestelijk verzorger is voor alles een luisterend en aandachtig medemens. De geestelijk verzorger biedt u ondersteuning en hulp bij uiteenlopende situaties en vragen. Soms helpt een gesprek om gewoon even op adem te komen en gaat het over herinneringen of mooie en ontroerende gebeurtenissen. Maar wat u ook bespreekt: het is altijd een gesprek in vertrouwen.

Vergoeding en Contact

Als u woont in één van de woonzorglocaties van Kennemerhart, dan kunt u altijd een beroep doen op geestelijke verzorging. Aan de meeste diensten van de verzorger zijn geen kosten verbonden.

Wilt u meer weten of wilt u een afspraak maken. Klikt u dan hier voor contactgegevens.

 

Deel deze pagina: