Leren bij Kennemerhart

Bijblijven op je vakgebied, jezelf ontwikkelen en meedenken over de kwaliteit van zorg. Dat vinden wij belangrijk. Gewoon omdat we de beste zorg willen bieden. Voor tevreden cliënten en geïnspireerde medewerkers. Voor nu en in de toekomst.

Waar je ook staat in je zorgcarrière, bij Kennemerhart helpen wij je vooruit. Van een aantrekkelijk opleidingstraject voor schoolverlaters tot een management-developmentprogramma voor leidinggevenden; wij bieden scholing voor iedereen. Hieronder vind je onze mogelijkheden in een notendop.

Stage lopen bij Kennemerhart

Kennemerhart biedt stageplaatsen voor iedereen met een hart voor zorg: voor scholieren op zoek naar een maatschappelijke stage en voor studenten van diverse Zorg en Welzijn-opleidingen op mbo- en hbo-niveau. Als stagiair Zorg en Welzijn loop je bijvoorbeeld stage op een zorgafdeling, in een wijkteam of in de activiteitenbegeleiding. Ook hebben we zo nu en dan stageplaatsen voor studenten op andere functiegebieden zoals facilitair management.

Beroepsbegeleidende leerweg

Regelmatig hebben wij leerplaatsen beschikbaar voor studenten die een BBL-opleiding willen volgen of voor medewerkers die bijvoorbeeld graag hun diploma verzorgende IG niveau 3 willen halen. Wat je leert breng je direct in de praktijk. Tijdens werktijd krijg je gelegenheid om bijvoorbeeld je vaardigheden te oefenen, een proeve af te leggen of deel te nemen aan een intervisiebijeenkomst. De meest voorkomende opleidingen zijn helpende niveau 2, verzorgende IG niveau 3 en verpleegkundige niveau 4. Ook SPW 3 en 4 behoren tot de mogelijkheden. De kosten voor schoolgeld en boeken? Daar hoef jij je niet druk over te maken, die betalen wij. Mits je natuurlijk je diploma haalt. Kijk bij het vacature-aanbod op onze site voor actuele vacatures.

Bij- en nascholing

Al onze medewerkers verlenen liefdevolle zorg vanuit het hart. Niet alleen de verzorgende IG die helpt bij de algemene dagelijkse zorg, ook de voedingsassistent die zorgt voor de dagelijkse warme maaltijd en de teamleider die alles in goede banen leidt. Samen verlenen wij de beste zorg met aandacht voor onze cliënten. Om die kwaliteit van zorg te blijven leveren leren onze medewerkers constant bij. Je kunt verschillende cursussen en trainingen volgen om bij te blijven op je vakgebied en om jezelf te blijven ontwikkelen. Denk bijvoorbeeld aan bijscholing op het gebied van wondverzorging, palliatieve zorg of revalidatie. Ook weerbaarheidstrainingen en computercursussen behoren tot de mogelijkheden. Scholing is maatwerk, dus we kijken altijd naar de behoefte vanuit de cliënt, de organisatie en de medewerker.

Zij-instromers

Kennemerhart heeft sinds 2017 een aantrekkelijk aanbod voor mensen die graag aan de slag willen in de zorg, maar een andere achtergrond hebben. In september 2017 startte een speciaal ontwikkeld programma voor zij-instromers om de opleiding Verzorgende IG te volgen. Een aantal is inmiddels doorgestroomd naar de volgende fase van de opleiding.

In september 2018 start opnieuw een  zij-instromersopleidingstraject tot Verzorgende IG. Kijk hier voor de vacature.

Meer informatie

Voor meer informatie over onze stagemogelijkheden, BBL-plaatsen, ons cursusaanbod of zij-instromen kun je contact opnemen via 023-5149519 en vragen naar een van de medewerkers deskundigheidsbevordering.

Deel deze pagina:

Meer weten over werken bij Kennemerhart?

Geen vacature missen?

Stel een vacature alert in en mis geen enkele vacature meer!

Alert instellen