Opleiding en stage

Bijblijven op je vakgebied, jezelf ontwikkelen en meedenken over de kwaliteit van zorg. Bij Kennemerhart vinden we opleiding en stage heel belangrijk. Gewoon omdat we de beste zorg willen bieden. Voor tevreden cliënten en geïnspireerde medewerkers. Voor nu en in de toekomst.

Waar je ook staat in je zorgcarrière, bij Kennemerhart helpen wij je vooruit. Van een aantrekkelijk opleidingstraject voor schoolverlaters tot een management-developmentprogramma voor leidinggevenden; wij bieden scholing voor iedereen. Hieronder vind je onze mogelijkheden in een notendop.

Stage lopen bij Kennemerhart

Kennemerhart biedt stageplaatsen voor iedereen met een hart voor zorg: voor scholieren op zoek naar een maatschappelijke stage en voor studenten van diverse Zorg en Welzijn-opleidingen op mbo- en hbo-niveau. Als stagiair Zorg en Welzijn loop je bijvoorbeeld stage op een zorgafdeling, in een wijkteam of in de activiteitenbegeleiding. Ook hebben we zo nu en dan stageplaatsen voor studenten op andere functiegebieden zoals facilitair management.

Beroepsbegeleidende leerweg

Regelmatig hebben wij leerplaatsen beschikbaar voor studenten die een BBL-opleiding willen volgen of voor medewerkers die bijvoorbeeld graag hun diploma verzorgende IG niveau 3 willen halen. Wat je leert breng je direct in de praktijk. Tijdens werktijd krijg je gelegenheid om bijvoorbeeld je vaardigheden te oefenen, een proeve af te leggen of deel te nemen aan een intervisiebijeenkomst. De meest voorkomende opleidingen zijn helpende niveau 2, verzorgende IG niveau 3 en verpleegkundige niveau 4. Ook SPW 3 en 4 behoren tot de mogelijkheden. De kosten voor schoolgeld en boeken? Daar hoef jij je niet druk over te maken, die betalen wij. Mits je natuurlijk je diploma haalt. Kijk bij het vacature-aanbod op onze site voor actuele vacatures.

Bij- en nascholing

Al onze medewerkers verlenen liefdevolle zorg vanuit het hart. Niet alleen de verzorgende IG die helpt bij de algemene dagelijkse zorg, ook de voedingsassistent die zorgt voor de dagelijkse warme maaltijd en de teamleider die alles in goede banen leidt. Samen verlenen wij de beste zorg met aandacht voor onze cliënten. Om die kwaliteit van zorg te blijven leveren leren onze medewerkers constant bij. Je kunt verschillende cursussen en trainingen volgen om bij te blijven op je vakgebied en om jezelf te blijven ontwikkelen. Denk bijvoorbeeld aan bijscholing op het gebied van wondverzorging, palliatieve zorg of revalidatie. Ook weerbaarheidstrainingen en computercursussen behoren tot de mogelijkheden. Scholing is maatwerk, dus we kijken altijd naar de behoefte vanuit de cliënt, de organisatie en de medewerker.

Carrièreswitch

Kennemerhart heeft een aantrekkelijk aanbod voor mensen die graag aan de slag willen in de zorg, maar een andere achtergrond hebben. We bieden al een aantal jaar een ontwikkeld programma aan voor zij-instromers om de opleiding Verzorgende IG te volgen. Inmiddels zijn er drie lesgroepen zij-instromers geslaagd bij Kennemerhart en als gediplomeerd verzorgenden aan de slag gegaan.

Afhankelijk van het aantal aanmeldingen en mogelijkheden op onze locaties, start in het voorjaar van 2021 onder voorbehoud een nieuw gecombineerd opleidingstraject tot Verzorgende IG niveau 3 / Verpleegkunde niveau 4 voor zij-instromers. De vacature hiervoor zal te vinden zijn op onze werken bij-pagina.

Meer informatie

Voor meer informatie over onze stagemogelijkheden, BBL-plaatsen, ons cursusaanbod of zij-instromen kun je een e-mail sturen naar leren&werken@kennemerhart.nl.

Deel deze pagina:

Geen vacature missen?

Stel een vacature alert in en mis geen enkele vacature meer!

Alert instellen