Modulair pakket thuis (mpt)

Wat is een modulair pakket thuis?

Met een modulair pakket thuis ontvangt u thuis zorg vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Een module is een onderdeel van een groter geheel; dat betekent dat u met een modulair pakket thuis kiest u welke onderdelen van het zorgpakket u thuis wilt ontvangen. U krijgt dezelfde zorg en begeleiding als in een zorginstelling. Sommige onderdelen, zoals maaltijden en algemeen medische zorg, zitten niet in een modulair pakket thuis. Het betalen van algemeen medische zorg gaat via de zorgverzekering.

Wanneer kunt u aanspraak maken op het Modulair pakket thuis?

U kunt van het pakket gebruik maken als u een indicatie voor Wlz-zorg heeft. Deze Wlz-indicatie vraagt u aan bij het CIZ.

Samengevat…

Thuiszorg ontvangen via het modulair pakket thuis (MPT) betekent dat u gebruik wilt maken van bepaalde onderdelen van het volledige zorgpakket dat u op basis van uw indicatie met verblijf kunt ontvangen. In plaats daarvan maakt u alleen gebruik van de zorg die u nodig hebt. Het modulair pakket thuis is geschikt voor u:

  • als u zorg wilt ontvangen via meerdere zorgaanbieders;
  • als u een deel van de zorg in natura wilt ontvangen en een ander deel zelf in Persoonsgebonden budget (pgb) wilt regelen;
  • als u geen volledig pakket aan zorg thuis (VPT) nodig hebt van een zorgaanbieder.

Waar kunt u meer informatie over dit onderwerp vinden?

Uitgebreide informatie over het modulair pakket thuis, kunt u vinden op de website van de Rijksoverheid. U leest daar bijvoorbeeld om welke soorten hulp en ondersteuning het precies gaat en hoe u huishoudelijke hulp kunt regelen. Ook kunt u lezen wat er gebeurt als u meer zorg nodig heeft en daarom ‘meerzorg’ wilt aanvragen. 

Het modulair pakket thuis van Kennemerhart

Bij Kennemerhart kunt u voor allerlei verschillende diensten uit het pakket terecht. Wilt u weten wat voor u de mogelijkheden zijn, maakt u dan een afspraak met de cliëntadviseur van Kennemerhart. Zij kan al u vragen beantwoorden, met u meedenken en u ondersteunen bij bijvoorbeeld de aanvraag van de indicatie en de samenstelling van het pakket.

Wilt u meer informatie of wilt u een afspraak maken? Klikt u dan hier om naar de contactgegevens te gaan.

Deel deze pagina: