Modulair Pakket Thuis

Wat is een Modulair Pakket Thuis?

Met het Modulair Pakket Thuis (MPT) ontvangt u thuiszorg vanuit de Wet langdurige zorg, of Wlz. Een module is een onderdeel van een groter geheel. Dat betekent dus dat u met een Modulair Pakket Thuis zelf kunt kiezen welke onderdelen van het zorgpakket u wel en niet wilt ontvangen. U krijgt dezelfde kwaliteit zorg als in een zorginstelling.

Kiest u voor een Modulair Pakket Thuis, dan zitten hier wel beperkingen aan. Zo zijn maaltijden en algemeen medische zorg niet beschikbaar in het Modulair Pakket Thuis. Het betalen van algemeen medische zorg gaat via de zorgverzekering.

Komt u in aanmerking voor een MPT?

U komt in aanmerking voor het Modulair Pakket Thuis wanneer u nog zelfstandig thuis woont, maar toch graag wat extra hulp in de huishouding wenst. Net als met het Volledig Pakket Thuis, heeft u een indicatie voor Wlz-zorg nodig. Deze indicatie kunt u aanvragen bij het CIZ.

Wanneer kiest u voor een MPT?

Thuiszorg vanuit het Modulair Pakket Thuis is geschikt voor u als:

  • U zorg wilt ontvangen via meerdere zorgaanbieders;
  • U een deel van de zorg in natura wilt ontvangen en een ander deel zelf in Persoonsgebonden budget (PGB) wilt regelen;
  • U geen Volledig Pakket Thuis (VPT) nodig hebt van een zorgaanbieder.

 

Heeft u behoefte aan volledige zorg aan huis? Dan kunt u het beste kiezen voor het Volledig Pakket Thuis.

Meer informatie over het MPT

Uitgebreide informatie over het modulair pakket thuis, kunt u vinden op de website van de Rijksoverheid. U leest daar bijvoorbeeld om welke soorten hulp en ondersteuning het precies gaat en hoe u huishoudelijke hulp kunt regelen. Ook kunt u lezen wat er gebeurt als u meer zorg nodig heeft en daarom zogeheten ‘meerzorg’ wilt aanvragen.

Modulair Pakket Thuis van Kennemerhart

Bij Kennemerhart kunt u voor verschillende diensten uit het zorgpakket terecht. Wilt u weten wat de mogelijkheden voor u zijn? Neem dan contact op met onze cliëntservice. Zij kunnen al uw vragen beantwoorden, met u meedenken en u ondersteunen bij bijvoorbeeld een aanvraag van de indicatie en de samenstelling van het zorgpakket.

Wilt u meer informatie ontvangen? Klikt u dan hier om naar de pagina van onze cliëntservice te gaan.

Deel deze pagina: