Revalidatietraject

U kunt bij Kennemerhart revalideren of tijdelijk verblijven na een ziekenhuisopname of vanuit de thuissituatie. In dit revalidatietraject zullen wij alles in het werk stellen om ervoor te zorgen dat u zo snel mogelijk weer met een goed gevoel naar huis kunt.

Behandelplan

Bij de start van de revalidatie en van uw verblijf wordt gekeken naar de ingeschatte revalidatieduur. Aan de hand hiervan wordt een behandelplan opgesteld. Daarin staan de doelen beschreven. Uiteraard staan uw zelfstandigheid en zelfredzaamheid voorop. Daarnaast kijken we samen met u naar uw specifieke bezigheden en zetten we alle mogelijkheden in voor een voorspoedig herstel.

Naast de therapiesessies heeft het uitvoeren van dagelijkse handelingen een positief effect op uw herstel. Zelf naar de huiskamer lopen zien wij bijvoorbeeld ook als een oefenmoment, net als het zelfstandig inschenken van uw kopje koffie of het rechttrekken van uw dekbed. Omdat al deze activiteiten ook revalidatie zijn verwachten we van u dat u zoveel mogelijk zelf doet. Waar nodig bieden wij ondersteuning.

Verblijf

Afhankelijk van de locatie waar u revalideert, verblijft u in een eigen of gedeelde slaapkamer met gedeelde faciliteiten. Natuurlijk betrekken we uw partner en/of familie zoveel mogelijk bij het revalidatieproces. Op die manier bereiden we gezamenlijk uw terugkeer naar huis voor.

Terug naar huis

Goede nazorg in de vorm van advies over het vervolgtraject, het regelen van aanpassingen in huis of thuiszorg, is voor Kennemerhart vanzelfsprekend. Wanneer terugkeer naar huis om medische redenen niet mogelijk is, helpen wij u bij het vinden van een passende woon(zorg)omgeving.

Waar?

Kennemerhart heeft twee locaties waar u kunt revalideren. In Haarlem-Centrum is dat de Janskliniek en in Bentveld afdeling De Zandhoeve in woonzorgcentrum A.G. Bodaan.

Vergoeding en indicatie

Wilt u meer weten over vergoeding en indicatie? Klikt u dan hier.

Welke soorten revalidatie?

Kennemerhart biedt alle vormen van revalidatie. Daarnaast zijn de teams van de verschillende locaties gespecialiseerd in diverse soorten revalidatie. Voor de specialisaties van de teams klinkt u hier.

Deel deze pagina: