Psychologie

U heeft als oudere door uw leeftijd een schat aan (levens)ervaring en inzicht. Maar u heeft doordat u ouder bent ook vaker te maken met verlies en zaken die met ouder worden samenhangen. Misschien gaat u lichamelijk iets mankeren of kunt u de dingen niet meer goed onthouden. De psychologen van Kennemerhart zijn deskundig op het gebied van geestelijk welbevinden en hebben specifieke kennis van zorg en begeleiding van de oudere en ouder wordende mens.

Wanneer een psycholoog inschakelen?

U en uw verwanten kunnen een psycholoog inschakelen als u last heeft van bijvoorbeeld vergeetachtigheid of als u merkt dat u niet meer zo van de dingen kunt genieten als voorheen. Ook als u een antwoord zoekt op levensvragen zoals het omgaan met ouder worden of het verlies van een dierbaar iemand kunt u een beroep doen op psychologische ondersteuning. Tenslotte kunt u terecht met specifieke andere vragen, zoals onzekerheid of langer thuis wonen nog wel veilig is of lichamelijke klachten zonder duidelijke medische oorzaak.

Wat doet een psycholoog?

De psycholoog brengt samen met u en eventueel uw naasten door het voeren van gesprekken of het invullen van een vragenlijst uw klachten in kaart. Daarna maakt u samen met de psycholoog een plan om uw klacht te verminderen of ervoor te zorgen dat u beter met de klacht kunt omgaan. Samen met de psycholoog zoekt u naar de voor u best passende therapie. De duur van de behandeling is afhankelijk van de ernst van de klacht. De ouderenpsychologen van Kennemerhart hebben ruime ervaring op het gebied van diagnostiek, behandeling en mantelzorggroepen.

Waar vindt de behandeling plaats?

De verschillende locaties van Kennemerhart beschikken over prettige gespreksruimtes. De psychologen van Kennemerhart kunnen ook bij u thuis komen zodat gesprekken plaatsvinden in uw eigen vertrouwde omgeving.

Wilt u meer weten of wilt u een afspraak maken? Klikt u dan hier voor contactgegevens. 

 

Deel deze pagina: