Reinaldahart

Reinaldahart - stadsgevoel in Oost

Gespecialiseerde dagbesteding voor nog thuiswonende ouderen
Dagcentrum Kennemerhart Oppeppers Nabij locatie Reinaldahart is te vinden in Woonzorgcentrum Reinaldahuis gelegen aan het Reinaldapark in Haarlem-Oost.

Voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen wonen biedt het Reinaldahuis een warm thuis. Er zijn woonafdelingen voor mensen met een chronische ziekte of lichamelijke beperking, al dan niet in combinatie met beginnende dementie. Voor mensen met matige of vergevorderde dementie is er een beschermende woonafdeling, waar zij veilig en vertrouwd kunnen wonen. Ook is het mogelijk zelfstandig te wonen in een eigen koop- of huurappartement. Bewoners kunnen gebruik maken van de faciliteiten in het Reinaldahuis en van de diensten van Kennemerhart.

Reinaldahart is er speciaal voor thuiswonende ouderen met vergevorderde dementie, Parkinson, NAH en onbegrepen gedrag of met een complexe of acute zorgvraag (en mogelijk al op een wachtlijst voor het verpleeghuis staan). In een vertrouwde en rustige omgeving wordt gekeken wat nodig is om hen zich goed te laten voelen en beter te laten functioneren. Voor hen is Reinaldahart een fijne plek om te zijn. Er wordt gekeken naar de levensloop, de begeleidingsbehoefte en mantelzorgers kunnen er terecht voor advies en een luisterend oor.

Het Reinaldahuis heeft allerlei faciliteiten binnen handbereik, zoals een apotheek, bibliotheek, supermarkt en internetcafé. Elke donderdagochtend is het markt in het atrium van het Reinaldahuis. En voor een warme maaltijd of een lekker bakje koffie kunnen bewoners en hun bezoek terecht in het restaurant of de coffeecorner op de begane grond. Ook kunnen bewoners zich bij het Reinadahuis vermaken met biljarten, koersballen en meer.

In het Reinaldahuis speelt het humanisme een belangrijke rol. Pijlers van het humanisme zijn vrijheid en autonomie, jezelf kunnen en mogen zijn, onderlinge verdraagzaamheid en eigen regie. Deze waarden komen ook terug in onze Oppeppers visie.

Reinaldahart is open op dinsdag en donderdag.
Onze medewerkers zijn vanaf 09.00 uur tot 16.00 uur aanwezig en deelnemers zijn vanaf 09.30 uur hartelijk welkom.

 

Kennemerhart Oppeppers Nabij

Routebeschrijving:

 

 

Andere locaties van Kennemerhart

Deel deze pagina:

Contact en adres

Dagcentrum Reinaldahart
Leonard Springerlaan 1
2033 TA Haarlem

Algemeen
T: 023 583 7520 (op werkdagen tussen 09.00 uur en 17.00 uur)
E: oppeppers@kennemerhart.nl