Volledig Pakket Thuis

Geheel zelfstandig wonen, in een zorgwoning naast een woonzorgcentrum van Kennemerhart, met alle voorzieningen én alle zorg en ondersteuning. Dat kan met het Volledig Pakket Thuis.

In de zorgwoningen Rijperduin en Janshof kunt u gebruik maken van het Volledig Pakket Thuis (VPT). Omdat deze zorgwoningen naast een van onze woonzorgcentra liggen, is het mogelijk gebruik te maken van voorzieningen die daar geboden worden. In de toekomst biedt Kennemerhart dit pakket ook aan op de andere locaties dan Rijperduin en Janshof. Informeer bij onze cliëntadviseurs naar de mogelijkheden.

Wat krijgt u met VPT?

VPT is een persoonlijk en op maat gemaakt pakket op het gebied van ouderenzorg en gaat veel verder dan traditionele thuiszorg.

Binnen VPT bieden we onder andere:

  • Persoonlijke verzorging, zoals hulp bij het opstaan, wassen, aan- en uitkleden, medicatie en hulp bij steunkousen
  • Verpleegkundige zorg
  • Personenalarm inclusief alarmopvolging
  • Begeleiding en ondersteuning bij dagelijkse dingen
  • Hulp bij het huishouden
  • Dagbesteding
  • Maaltijdvoorziening
  • Wasservice voor beddengoed en handdoeken

 

Naast het VPT-arrangement, bieden we ook extra services. Als u aangeeft wat u nodig heeft, dan kijken we samen met u hoe we dit kunnen bieden. Ook kunnen we eenvoudig behandeling aan huis geven, zoals fysiotherapie, ergotherapie en geestelijke verzorging. Er is veel mogelijk. De cliëntadviseur bespreekt graag uw aanvullende wensen met u.

Hoe werkt het?

U heeft een indicatie nodig voor wonen met langdurige intensieve zorg vanuit de Wet Langdurige zorg (Wlz). Bij de Wlz-indicatie hoort een zorgprofiel (ZZP). In het zorgprofiel staat welke zorg u nodig heeft. Bij het aanvragen van een ZZP-indicatie ondersteunen de cliëntadviseurs u graag. Bij een VPT ontvangt u een compleet zorgpakket van één aanbieder. Dit scheelt u een hoop geregel. U betaalt net als thuis uw huur (en bijbehorende kosten voor wonen) en houdt uw eigen huisarts en zorgverzekering. U betaalt voor het VPT een inkomensafhankelijke eigen bijdrage aan het Centraal Administratie Kantoor (CAK) voor ‘zorg met verblijf’ (d.w.z. een lage bijdrage voor zorg met verblijf).

Het team van Kennemerhart

Een deskundig zorg- en begeleidingsteam biedt de ondersteuning die u nodig heeft, zoals we van te voren hebben afgesproken. De verpleegkundige houdt samen met het team en de cliëntadviseur in de gaten of het pakket tijdens de afnameperiode nog op inhoud klopt of aangepast moet worden. Wanneer wij er samen met u voor kiezen om de geleverde zorg bij te stellen kunnen er wijzigingen in het pakket plaats vinden.

Vragen of aanmelden voor VPT

Neem contact op met Cliëntservice via 023 – 5 214 214 of clientservice@kennemerhart.nl

Deel deze pagina: