Volledig Pakket Thuis

Geheel zelfstandig wonen in een zorgwoning naast een woonzorgcentrum van Kennemerhart, met alle voorzieningen én alle zorg en ondersteuning. Het Volledig Pakket Thuis (VPT) voor de thuiszorg maakt dat mogelijk!

In de zorgwoningen Rijperduin en Janshof kunt u gebruik maken van het Volledig Pakket Thuis (VPT). Omdat deze zorgwoningen naast één van onze woonzorgcentra liggen, is het mogelijk gebruik te maken van de voorzieningen die daar geboden worden. In de toekomst biedt Kennemerhart dit pakket ook aan op haar andere locaties. Wilt u hier meer informatie over ontvangen? Vraag onze cliëntadviseurs dan naar de mogelijkheden.

Wat krijgt u met het VPT?

Het Volledig Pakket Thuis is een persoonlijk en op maat gemaakt pakket op het gebied van ouderenzorg en gaat veel verder dan traditionele thuiszorg.

Met het VPT ontvangt u onder andere onderstaande zorg:

  • Persoonlijke verzorging, zoals hulp bij het opstaan, wassen, aan- en uitkleden, medicatie en hulp bij steunkousen;
  • Verpleegkundige zorg;
  • Personenalarm inclusief alarmopvolging;
  • Begeleiding en ondersteuning bij dagelijkse dingen;
  • Hulp bij het huishouden;
  • Dagbesteding;
  • Maaltijdvoorziening;
  • Was service voor beddengoed en handdoeken.

Naast het Volledig Pakket Thuis, bieden wij ook extra services. U geeft aan wat u nodig heeft, zodat wij samen met u kijken hoe wij deze zorg aan u kunnen bieden. Ook kunnen wij eenvoudig behandeling aan huis geven, zoals fysiotherapie, ergotherapie en geestelijke verzorging. De cliëntadviseur bespreekt graag al uw aanvullende wensen met u.

Hoe werkt het VPT?

Wilt u ook gebruik maken van het Volledig Pakket Thuis en bijbehorende zorg? Dan heeft u een indicatie nodig voor wonen met langdurige intensieve zorg vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Bij de Wlz-indicatie hoort een zorgprofiel (ZZP). In het zorgprofiel staat welke zorg u nodig heeft. Bij het aanvragen van een ZZP-indicatie ondersteunen de cliëntadviseurs van Kennemerhart u graag.

Bij een Volledig Pakket Thuis ontvangt u een compleet zorgpakket van één aanbieder. U betaalt net als thuis uw huur (en bijbehorende kosten voor wonen) en houdt uw eigen huisarts en zorgverzekering. U betaalt voor het VPT een inkomensafhankelijke eigen bijdrage aan het Centraal Administratie Kantoor (CAK) voor ‘zorg met verblijf’ (een lage bijdrage voor zorg met verblijf).

Het team van Kennemerhart

Een deskundig zorg- en begeleidingsteam biedt u de ondersteuning die u nodig heeft, zoals we van te voren hebben afgesproken. De verpleegkundige houdt samen met het team en de cliëntadviseur in de gaten of het pakket tijdens de afnameperiode nog voldoet of aangepast dient te worden. Wanneer wij er samen met u voor kiezen om de geleverde zorg bij te stellen kunnen er wijzigingen in het pakket plaats vinden.

Vragen of aanmelden voor het Volledig Pakket Thuis

Heeft u vragen omtrent het VPT of wilt u het Volledig Pakket Thuis aanvragen? Neem dan contact op met de cliëntservice van Kennemerhart. Onze cliëntadviseurs voorzien u graag van meer informatie.

Contactgegevens:
Telefoon: 023 – 5 214 214
Mail: clientservice@kennemerhart.nl

Downloads

Informatieflyer Volledig Pakket Thuis

Leaflet Volledig Pakket Thuis

Deel deze pagina: