Carrièreswitch | Omscholen naar de zorg

Overweeg jij een carrièreswitch naar de ouderenzorg? Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging, waarin je jezelf blijft ontwikkelen en waaruit je veel voldoening haalt? Laat je dan omscholen naar de zorg.

Vlogster Hiske liep een dagje mee met zij-instromer Marloes. Bekijk het filmpje hieronder:

De grootste opleider in de regio

Jaarlijks leiden we bij Kennemerhart bijna 180 leerlingen op. En we zijn hard groeiend: volgend jaar worden het er ruim 220. Dat zijn niet alleen leerlingen van ROC’s, maar juist steeds meer zij-instromers die een carrièreswitch maken naar de zorg en bij ons intern een opleiding volgen. Zo hebben we al veel medewerkers uit de bouw- onderwijs- en evenementenbranche opgeleid. En verwelkomen we steeds meer nieuwe, fijne collega’s die eerst werkten op Schiphol, in de thuiszorg of in de horeca. Uit alle windstreken, maar ook van alle leeftijden. Zo vinden wij het niet meer dan normaal om een leerling van 35 in huis te hebben die zich laat omscholen. We zien het als een groot pluspunt dat elke zij-instromer zijn of haar eigen waardevolle (werk)ervaring meeneemt. Kortom, je bent meer dan welkom als nieuwe collega bij Kennemerhart.

In het kort:

  • We hebben regelmatig nieuwe startdata voor onze opleidingen (afhankelijk van het aantal aanmeldingen en mogelijkheden op onze locaties). Neem contact op met leren&werken@kennemerhart.nl voor de meest actuele informatie.
  • Na diplomering krijg je meteen een vast contract
  • Je krijgt een erkend diploma op MBO-3 niveau
  • Investering? Jij investeert in tijd: de opleiding duurt 18 maanden. Wij investeren in jou en nemen de kosten dus voor onze rekening. Je betaalt de opleiding dus niet zelf, zoals bij veel andere zorginstellingen (wij sluiten wel een studie overeenkomst).
  • De eerste drie maanden werk je als zorg assistent, en kun je ontdekken of de zorg goed bij je past. Daarna start je opleiding.
  • Je krijgt een mooie baan waar je naast dagelijks werken met de fijnste collega’s, ook vooral veel waardering krijgt van onze bewoners.

 

Op onze Stage en Opleiden pagina vind je meer over ons opleidingsaanbod. Wil je meer weten over je mogelijkheden? Stuur een email naar leren&werken@kennemerhart.nl, we maken binnen 3 werkdagen een afspraak voor een persoonlijk advies.

Deel deze pagina:

Geen vacature missen?

Stel een vacature alert in en mis geen enkele vacature meer!

Alert instellen