Schoterhof is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor verschillende functies zoals:

Betrokken huiskamervrijwilligers
In Schoterhof wonen ouderen met geheugenproblemen. Bewoners delen samen een huiskamer. Voor deze huiskamers zoeken wij vrijwilligers die samen met de medewerkers zorgen voor een goede sfeer in de huiskamer. De vrijwilliger doet activiteiten met bewoners zoals samen iets lekkers bakken, tafel dekken, naar buiten gaan, gezamenlijk koffiedrinken, die  extraatjes waar een bewoner van kan genieten. Ook werkt de vrijwilliger nauw samen met de huiskamersassistent. Werktijden in de ochtend of in de middag in overleg.

Sportieve vrijwilligers
In Schoterhof is er een TOP-FIT groep. Dit is fitness voor ouderen met als doel gezellig samen sporten onder begeleiding van een fysiotherapeut. Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die daarbij willen assisteren. Met name vrijwilligers die zelf graag sporten, in een goede lichamelijke conditie zijn,  deelnemers kunnen stimuleren en ook oog hebben voor hun mogelijkheden. Gezellig samen sporten belangrijk vinden en kunnen samenwerken met beroepskrachten. De TOP-FIT groep is wekelijks op maandag van 15.30 tot 17.00 uur.

Maatjes, bezoekvrijwilligers
Voor bewoners en wijkbewoners aan wie wij thuiszorg verlenen en die weinig of geen familie hebben maar wel behoefte hebben aan iemand die speciaal voor hen komt. Voor hen zoeken wij  maatjes, vrijwiligers die regelmatig bij hen op bezoek komen en een vriendschappelijk contact opbouwen. Gezelligheid delen, voorlezen, een luisterend oor bieden, een spelletje doen of een wandeling maken zijn een paar voorbeelden voor een gezellige dagindeling. Er wordt goed gekeken naar aan welke client de vrijwilliger gekoppeld wordt, dit in verband met wederzijdse interesses.

Vrijwilligers die willen fietsen
In Schoterhof hebben we een duofiets en een elektrische driewieltandem. Bewoners willen daarop graag met mooi weer naar buiten. Wij zoeken stoere fietsers die samen met een bewoner op pad willen.

Vrijwilligers voor ontmoetingscentrum Schoterhart
Het ontmoetingscentrum is er voor oudere wijkbewoners die extra ondersteuning nodig hebben bij de invulling van hun dag, zodat zij langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Schoterhart is een gezellige ontmoetingsgroep, waar de koffie altijd klaar staat en waar een luisterend oor is voor de problemen van alle dag. Ook worden er activiteiten georganiseerd waarbij de wensen van de gasten centraal staan. Wij zoeken vrijwilligers die samen met de medewerkers zorgen voor een gezellige dag voor de cliënten, koffie en thee verzorgen, wandelen, een boodschapje doen en assisteren bij de activiteiten. Vooral op de woensdag en de vrijdag zijn vrijwilliger hartelijk welkom.

Vrijwilligers voor huisbezoek na revalidatie:
Schoterhof zoekt vrijwilligers voor huisbezoeken. Cliënten die in Schoterhof gerevalideerd hebben en na een lange opname weer in hun eigen omgeving terug komen kunnen vaak extra ondersteuning gebruiken. Om opnieuw de regie gaan voeren over hun eigen huishouden. Aan de vrijwilliger wordt gevraagd of zij gedurende maximaal acht weken een cliënt een of twee keer per week kunnen bezoeken en een luisterend oor bieden.  Daarnaast samen met de cliënt weer dagelijkse activiteiten oppakken, zoals boodschappen doen en kleine klusjes in de tuin. 

Belangstelling? 
Neem dan contact op met Annette Zuyderduyn, medewerker vrijwilligers van Schoterhof.

T: 023 512 82 00
E: annette.zuyderduyn@kennemerhart.nl

Deel deze pagina: