Vrijwilligers

Woonzorglocatie Reinaldahuis (Haarlem) is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Als vrijwilliger zet je je in voor onze cliënten. En draag je – door de aandacht die je schenkt – in hoge mate bij aan een prettige (leef)omgeving en een goed contact.

Wat voor vrijwilligerswerk kun je doen?

Je kunt je op heel veel verschillende manieren bij Kennemerhart inzetten. Samen met de vrijwilligerscoördinator kijken we naar jouw eigen talenten, vaardigheden en wensen. Je kan bijvoorbeeld ondersteunen als:

Vrijwilliger voor de Coffee Corner
In het levendige Atrium van het Reinaldahuis bevindt zich onze ‘coffee corner’ die niet onderdoet voor een ware horecagelegenheid. In de middag (van 13.45 tot 17.15 uur) worden de vaste medewerkers ondersteund door een vrijwilliger. Op hoogtijdagen (bij een optreden bijvoorbeeld) zelfs door twee vrijwilligers. We zoeken uitbreiding op de vrijdag per augustus in onze poule van vrijwilligers voor deze leuke functie. Affiniteit voor horeca én de doelgroep is wel een must.

Vrijwilliger voor de Koersbal
Door de medewerkers van welzijn worden op verschillende plekken in het Reinaldahuis activiteiten georganiseerd. Hierbij is ondersteuning van vrijwilligers onmisbaar! Op dit moment is er vraag naar een gezellige vrijwilliger voor bij de Koersbal op vrijdag ochtend. Koersbal is van oorsprong een Australische sport en lijkt enigszins op ‘jeu de boules’.

Vrijwilligers voor onze palliatieve afdeling
Sinds april 2021 heeft het Reinaldahuis de beschikking over een palliatieve unit, Homerus genaamd, waar mensen verblijven in de laatste levensfase. De afdeling bestaat uit zeven moderne studio’s en een familiekamer, waar de familie kan samenkomen of samen kan eten. Een goede afsluiting van het leven is ontzettend belangrijk. Op Homerus willen we graag een fijne plek bieden, waar zowel de terminale cliënt als de familie rust vindt en waar zij samen een mooie laatste tijd kunnen beleven. Daarom kunnen mensen in de laatste levensfase bij ons rekenen op een warme en respectvolle benadering en op zorg die aansluit op de wensen en gevoelens. Onze medewerkers zijn deskundig en werken goed met elkaar samen. Om ons gemotiveerde team Homerus te versterken zijn we op zoek naar enkele enthousiaste vrijwilligers. Het werk van de vrijwilliger is gericht op Welzijn. De vrijwilliger voert geen zorgtaken uit. Wel vragen we:

• Affiniteit voor terminale zieken en hun naasten.
• Goed kunnen samenwerken in teamverband.
• Communicatieve vaardigheden.
• Minimaal 1 dagdeel per week beschikbaar.

Maatjes (één op één bezoekers)
Je bezoekt (al dan niet op vaste momenten) een bewoner. Afhankelijk van de wens van de bewoner drink je samen gezellig een kopje koffie, maak je een praatje, doe je een spelletje of gaan jullie samen een stukje wandelen of een boodschap doen. Je zult merken dat de bewoner al snel uitkijkt naar je bezoek!

Ondersteuners bij dagbesteding
Door de medewerkers van de dagbesteding worden op verschillende plekken in het Reinaldahuis activiteiten georganiseerd. Hierbij is ondersteuning van vrijwilligers onmisbaar! Op dit moment is er vraag naar een gezellige vrijwilliger bij de creatieve middag op donderdag. Je hoeft overigens niet perse een creatieve duizendpoot te zijn.

Vrijwilliger voor de klassieke muziek
Door de medewerkers van de dagbesteding worden op verschillende plekken in het Reinaldahuis activiteiten georganiseerd. Hierbij is ondersteuning van vrijwilligers onmisbaar! Op dit moment is er vraag naar een gezellige vrijwilliger voor bij de klassieke muziek. Affiniteit met klassieke muziek is een pré. Het halen en brengen van bewoners in een rolstoel behoort ook tot de werkzaamheden, net als het  ondersteunen van de medewerker welzijn tijdens de activiteit. Is dit op uw lijf geschreven neem dan contact met mij op!

Vrijwilliger voor Creatief
Door de medewerkers van welzijn worden op verschillende plekken in het Reinaldahuis activiteiten georganiseerd. Hierbij is ondersteuning van vrijwilligers onmisbaar! Op dit moment is er vraag naar een vrijwilliger voor creatief op de vrijdag ochtend.
Lijkt dit u leuk? Neem contact met me op en we maken een afspraak voor een intakegesprek.

Vrijwilliger voor het Tafeltennis
Op dit moment zijn we op zoek naar een vrijwilliger voor de tafeltennis op vrijdag van 13:30/15:30 uur, om de bewoners van het Reinaldahuis te ondersteunen bij deze leuke, actieve activiteit!

Vrijwilliger voor het internetcafé
In het Reinaldahuis wonen heel veel oudere mensen die zo nu en dan een handje geholpen moeten worden op het digitale vlak. Dit kunnen vragen zijn over hun telefoon, laptop of vaste computer. Wij zijn daarom op zoek naar een vrijwilliger die affiniteit heeft met het helpen van mensen met ervaring op het vlak van deze digitale vragen. Het internetcafé is op dinsdag en donderdag, op de donderdag van 10:00/12:00 uur is er plek voor een nieuwe vrijwilliger.Is dit iets voor jou, neem dan contact op!

Voor alle vrijwilligersvacatures gelden onderstaande zaken:

  • VOG is een vereiste (kosteloos voor de vrijwilliger, deze wordt door ons aangevraagd).
  • Indien nodig bieden we begeleiding door vaste medewerkers of een mede-vrijwilliger.
  • Cursus en/of scholing.
  • Eventuele reiskosten worden vergoed.

Belangstelling?

Spreekt één van deze vrijwilligersvacatures je aan?
Neem dan contact op met Naomi van Norden, Coördinator Vrijwilligers van het Reinaldahuis
naomi.vannorden@kennemerhart.nl
023-5434000 / 06-50193207

Interesse in een andere locatie? Bekijk dan deze pagina voor meer informatie.

Download de folder voor meer informatie

Deel deze pagina: