Netwerken

Bij de zorg voor u zijn vaak meerdere en verschillende personen en instanties betrokken. Mantelzorgers, thuiszorgmedewerkers, verpleegkundigen en vrijwilligers: zij kunnen allemaal een deel van de zorg voor u op zich nemen. Samen vormen zij uw zorgnetwerk.

Het netwerk van professionals binnen Kennemerhart

Buiten uw persoonlijke zorgnetwerk maken de professionals van Kennemerhart die bij uw zorg betrokken zijn op hun beurt ook weer deel van een netwerk. In dat netwerk bundelen behandelaren hun krachten en kennis om u op die manier nog beter van dienst te zijn.

In de teams van het Behandelcentrum van Kennemerhart zitten artsen gespecialiseerd in ouderengeneeskunde, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten, diëtisten, psychologen en maatschappelijk werkers. De behandeling die u nodig heeft, kan door de behandelaars afzonderlijk worden gegeven maar ook door meerdere disciplines samen. Het behandelcentrum van Kennemerhart is aangesloten bij diverse netwerken zoals:

Verbinding in netwerken zorgt ervoor dat er korte lijnen zijn in de uitwisseling van kennis en het ontwikkelen van nieuwe ideeën. Kennemerhart is daar zelf voorstander van, maar ook de zorgverzekeraars vragen dat van ons.

De allerbeste zorg voor cliënten met Parkinson

De behandelaren van het Behandelcentrum Kennemerhart weten alles over Parkinson. En ook hierin werken de afzonderlijke disciplines nauw samen. Die intensieve samenwerking binnen Kennemerhart betekent voor u en uw familieleden dat u bij Kennemerhart terecht kunt op één adres met al uw vragen over Parkinson.

ParkinsonNet: deel van groter geheel

ParkinsonNet is een netwerk van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen en begeleiden van parkinsonpatiënten. Ruim 3.000 zorgverleners, verdeeld over 69 regio’s, zijn aangesloten bij het Parkinson netwerk. Het gaat om (o.a.) neurologen, ergotherapeuten fysiotherapeuten, logopedisten, diëtisten en parkinson-verpleegkundigen.

Het streven van ParkinsonNet is dat iedereen met de ziekte van Parkinson of een atypisch parkinsonisme, de best mogelijke zorg krijgt. ParkinsonNet probeert dat doel te bereiken door onder meer expertisevergroting van zorgverleners door scholingen, het ParkinsonNet jaarcongres en door onderzoek. ParkinsonNet faciliteert een optimale samenwerking tussen zorgverleners en maken de kwaliteit van de aangesloten zorgverleners transparant.

Wilt u meer weten of wilt u een afspraak maken? Klik u dan hier voor de contactgegevens.

 

Deel deze pagina: