Revalidatielocaties

Kennemerhart heeft drie revalidatielocaties. In Haarlem-Centrum is dat de Janskliniek, Haarlem Oost is dat in het Reinaldahuis en in Bentveld afdeling De Zandhoeve in woonzorgcentrum A.G. Bodaan. Op alle locaties bent u welkom na zowel een ziekenhuisopname of vanuit de thuissituatie.

De Janskliniek

De Janskliniek bevindt zich in het historische hart van Haarlem op loopafstand van het station. De revalidatie-afdeling van de Janskliniek heeft op dit moment 31 kamers voor PG-revalidatie en NAH-revalidatie. De Janskliniek biedt eigen kamers met gedeelde badkamerfaciliteiten.

Kennemerhart gaat de Janskliniek verder verduurzamen en ontwikkelen tot expertisecentrum op het gebied van revalidatie, NAH en somatiek. Het huidige gebouw willen we meer laten aansluiten bij de (toekomstige) zorgvraag van bewoners, cliënten en omwonenden rondom de Janskliniek en bij de werkomgeving van medewerkers. 

Vanwege de renovatie is er op dit moment geen restaurant.

Het Reinaldahuis

Het Reinaldahuis is gelegen aan het Reinaldapark in Haarlem-Oost. Naast langdurig verblijf is er in het Reinaldahuis ook plek voor kort verblijf, zoals bijvoorbeeld voor revalidatie, herstel, palliatieve zorg en logeren & respijtzorg. De revalidatie-afdeling van het Reinaldahuis heeft in totaal 20 kamers. Daarvan zijn 13 kamers voor revalidatie en 7 kamers voor palliatieve cliënten.

A.G. Bodaan

In de Bodaan, een mooie woonzorglocatie van Kennemerhart in Bentveld, bevindt zich afdeling de Zandhoeve. De Zandhoeve biedt een optimaal klimaat om te revalideren en te herstellen. De afdeling is op de begane grond en heeft verschillende terrassen. Alle medische voorzieningen en faciliteiten zijn voorhanden. De locatie biedt verder plaats aan een uitstekend restaurant, een winkeltje, een ontmoetingscentrum en een kapsalon.

De afdeling beschikt over 20 eenpersoonskamers. In sommige gevallen wordt de badkamer gedeeld met één andere revalidant. De kamers voor palliatieve zorg zijn ruim genoeg voor familie om te kunnen blijven slapen.

Revalidatie binnen de locaties

De revalidatielocaties beschikken over moderne afdelingen voor geriatrische revalidatie. De oefenruimtes zijn voorzien van materialen die passen bij uw mogelijkheden. Zo hebben home-trainers bijvoorbeeld een extra lage instap en kan de loopband extra voorzichtig starten zodat u veilig kunt trainen.

Tijdens uw revalidatie kunt u deelnemen aan een activiteitenprogramma, waarin u steeds wordt uitgenodigd zelfstandig te functioneren. De revalidatie van Kennemerhart werkt volgens de laatste inzichten. Een gespecialiseerd team van artsen, behandelspecialisten, verpleegkundigen en verzorgers zorgen er samen met u voor dat u zo snel mogelijk weer naar huis kunt.

Deel deze pagina: