Huishoudelijke hulp

Voor wie?

Huishoudelijke hulp of huishoudelijke ondersteuning is bedoeld voor mensen die niet zelf in staat zijn zelf zorg te dragen voor hun huishouden. Dat kan zijn door bijvoorbeeld ziekte, ouderdom, een handicap, een psychische stoornis of om een andere reden.

Wat is huishoudelijke ondersteuning?

Huishoudelijke ondersteuning kan variëren van lichte hulp bij het bijhouden van het huishouden, tot het overnemen van activiteiten op het gebied van huishouden.

Hoe?

Huishoudelijk ondersteuning is een voorziening op grond van de Wmo (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) en is er indicatie van de gemeente voor nodig. Als uw cliënt/patiënt een Wlz (Wet langdurige zorg) indicatie heeft, dan wordt huishoudelijke ondersteuning op grond van die indicatie verleend.

Wat kost het?

Er geldt voor huishoudelijke hulp altijd een eigen bijdrage, deze is afhankelijk van inkomen, leeftijd en vermogen. Het Centraal Administratie Kantoor (CAK) int de eigen bijdrage. Op de website van het CAK staat meer informatie over huishoudelijke ondersteuning en kan de eigen bijdrage worden berekend. Het is ook mogelijk particuliere huishoudelijke ondersteuning bij Kennemerhart af te nemen.

Waar?

Kennemerhart levert huishoudelijke ondersteuning in:
• Haarlem
• Bloemendaal
• Heemstede
• Haarlemmerliede en Spaarnwoude
• Zandvoort.

Voor contactgegevens klikt u hier.

Deel deze pagina: