Maatschappelijk werk

De maatschappelijk werkers van Kennemerhart kunnen ondersteuning bieden bij problemen en persoonlijke vragen. U kunt voor allerlei uiteenlopende vragen terecht. De maatschappelijk werker luistert, begeleidt, adviseert, behartigt, bemiddelt en signaleert en zoekt – vaak ook samen met u – naar antwoorden op vragen. Eventueel kunt u worden doorverwezen naar een andere organisatie.

Voor wie is maatschappelijk werk?

De maatschappelijk werker is er voor u en uw verwanten bij vragen over een veranderde situatie of omgeving. Het kan daarbij gaan om puur menselijke aangelegenheden, zoals ondersteuning bij de verwerking van verlies en achteruitgang, of over communicatie tussen u, uw verwanten en uw hulpverleners.Maar ook voor vragen met betrekking tot financiën, uitkeringen, contacten met andere instanties, bewindvoering, mentorschap en indicaties bent u aan het juiste adres bij de maatschappelijk werker. Tenslotte kan de maatschappelijk werker al uw vragen op het gebied van wonen en woonvormen beantwoorden.

Hoe?

De maatschappelijk werker brengt samen met u uw vragen of problemen in kaart. Uw vraag en eigen inbreng staat daarbij centraal. Door voorlichting en gesprekken versterkt de maatschappelijk werker uw (veer)kracht en kennis en die van uw naasten. Zodat u uw eigen beslissingen kunt (blijven) nemen. De maatschappelijk werker werkt nauw samen met andere vakgebieden van Kennemerhart en externe instanties, zoals het CIZ, de gemeente en MEE.

Deskundigheid

De maatschappelijk werkers van Kennemerhart hebben ruime ervaring op het gebied van onder andere verwerkingsprocessen en begeleiding daarbij, systeemgericht werken, juridische en financiële ondersteuning, wet- en regelgeving, wonen en sociale instanties in de regio. De maatschappelijk werkers zijn gespecialiseerd in de begeleiding van cliënten, verwanten en andere betrokkenen bij signalen van ouderenmishandeling en in de begeleiding van mensen met de ziekte van Parkinson.

Waar vindt de ontmoeting met de maatschappelijk werker plaats?

Op de verschillende locaties van Kennemerhart zijn prettige gespreksruimtes waar u de maatschappelijk werker kunt ontmoeten. U bent daar van harte welkom. Als u het prettiger vindt om een afspraak te maken in uw eigen vertrouwde omgeving, dan kan dat natuurlijk ook.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken, klikt u dan hier voor contactgegevens.

Bekijk folder maatschappelijk werk

Deel deze pagina: