Verzorging, verpleging & begeleiding

De thuiszorg van Kennemerhart wordt verleend door medewerkers van de thuiszorgteams. Deze teams bieden u professionele persoonlijke verzorging, verpleging en begeleiding in uw eigen, vertrouwde omgeving. Respect voor de manier waarop u de dingen gewend bent te doen en werken in overleg met u zijn daarbij sleutelbegrippen en vormen de basis van onze thuisverpleging.

Persoonlijke verzorging: ondersteuning bij de alledaagse activiteiten

Persoonlijke verzorging is de officiële naam voor ondersteunende (alledaagse) activiteiten. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan persoonlijke begeleiding bij het opstaan en naar bed gaan, ondersteuning bij wassen, douche, aan- en uitkleden en hulp bij mond- en gebitsverzorging, scheren en haren kammen. Maar ook uw bril opzetten, uw sieraden omdoen, hulp bij het aan- en uittrekken van uw steunkousen, toiletbezoek, het opmaken van uw bed als u bedlegerig bent, het verzorgen van uw stoma, oog druppelen en uw medicijnen aanreiken maken deel uit van de persoonlijke verzorging.

Verpleging: verpleegkundige werkzaamheden met het oog op gezondheid

Bij activiteiten in het kader van thuisverpleging kunt u denken aan wondverzorging, het geven van injecties, het controleren van bepaalde lichaamsfuncties (bloeddruk, hartslag), zwachtelen en het inbrengen van een katheter. De opdracht tot het verrichten van al die verpleegkundige activiteiten komt van uw arts en is bedoeld om gezondheidsproblemen te behandelen. De thuisverpleging wordt vervolgens uitgevoerd door onze thuiszorgteams.

Begeleiding: ondersteuning bij praktische zaken

Bij persoonlijke begeleiding kunt u denken aan hulp bij het organiseren van de praktische zaken in uw dagelijks leven. Zo zorgen wij bijvoorbeeld voor begeleiding bij het maken van uw dagindeling, de planning van activiteiten en het nemen van besluiten. Onze ouderen begeleiding is erop gericht dat u zichzelf kunt (blijven) redden in uw eigen woning en zo volop van het leven kunt genieten.

Meer informatie over onze thuisverpleging?

Wilt u meer weten over de verschillende pakketten, (eventuele) wachtlijsten, indicatie of vergoeding en eigen bijdrage? Klikt u dan op het onderwerp van uw keuze aan de rechterkant van deze pagina.

Wilt u meer informatie over onze thuisverpleging of wilt u een afspraak maken voor persoonlijke verzorging of verpleging? Klikt u dan hier om naar de contactgegevens te gaan.

Deel deze pagina: