Verzorging, verpleging & begeleiding

U wilt zo lang mogelijk in uw vertrouwde omgeving blijven wonen. Maar wat als ouderdomsproblemen of bijvoorbeeld revalidatie of herstel na een ziekenhuisopname uw zelfstandigheid in de weg zitten? In dat geval kunt u gebruik maken van de thuiszorg van Kennemerhart. 

De thuiszorg van Kennemerhart wordt verleend door medewerkers van de thuiszorgteams. Deze teams bieden u professionele persoonlijke verzorging, verpleging en begeleiding in uw eigen, vertrouwde omgeving. Respect voor de manier waarop u de dingen gewend bent te doen en alles in overleg met u zijn daarbij sleutelbegrippen en vormen de basis van onze thuisverpleging.

Het is fijn als u zoveel mogelijk zelf kunt blijven doen en de regie houdt op uw leven. Onze wijkverpleegkundigen bespreken daarom eerst met u en uw eventuele naasten wat u zelf (nog) kunt doen of (opnieuw) kunt leren. Uw identiteit en zelfstandigheid staan hierbij centraal. Ook kijken we wat uw omgeving voor u kan betekenen en bespreken we of de inzet van (digitale) hulpmiddelen u kunnen helpen. Zoals het gebruik van een medicijndispenser of een hulpmiddel om zelf uw steunkousen aan- of uit te trekken.  

Samen met u brengen we dus in kaart wat u nodig heeft om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen.  

Persoonlijke verzorging: ondersteuning bij de alledaagse activiteiten

Persoonlijke verzorging is de officiële naam voor ondersteunende (alledaagse) activiteiten. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan ondersteuning bij het opstaan en naar bed gaan en ondersteuning bij wassen, douchen, aan- en uitkleden.

Verpleging: verpleegkundige werkzaamheden met het oog op gezondheid

Bij activiteiten in het kader van thuisverpleging kunt u denken aan wondverzorging, het geven van injecties, het controleren van bepaalde lichaamsfuncties (bloeddruk, hartslag), zwachtelen en het inbrengen van een katheter. De opdracht tot het verrichten van al die verpleegkundige activiteiten komt van uw arts en is bedoeld om gezondheidsproblemen te behandelen. De thuisverpleging wordt vervolgens uitgevoerd door onze thuiszorgteams.

Begeleiding: ondersteuning bij praktische zaken

Bij persoonlijke begeleiding kunt u denken aan hulp bij het organiseren van de praktische zaken in uw dagelijks leven. Zo zorgen wij bijvoorbeeld voor begeleiding bij het maken van uw dagindeling of de planning van activiteiten. De begeleiding is erop gericht dat u zichzelf kunt (blijven) redden in uw eigen woning en zo volop van het leven kunt genieten.

Meer informatie over onze thuiszorg?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden, indicatie, vergoeding of eigen bijdrage? Klikt u dan op het onderwerp van uw keuze aan de rechterkant van deze pagina.

Wilt u meer informatie? Klikt u dan hier om naar de contactgegevens te gaan.

Deel deze pagina: