Verzorging, verpleging & begeleiding

De thuiszorg van Kennemerhart wordt verleend door medewerkers van de thuiszorgteams. Deze teams bieden u professionele verzorging, verpleging en begeleiding in uw eigen, vertrouwde omgeving. Respect voor de manier waarop ú de dingen gewend bent te doen en werken in overleg met u zijn daarbij sleutelbegrippen.

(Persoonlijke) Verzorging: ondersteuning bij de alledaagse activiteiten

Persoonlijke verzorging is de officiële naam voor ondersteunende (alledaagse) activiteiten. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan hulp bij het opstaan en naar bed gaan, ondersteuning bij wassen, douchen, aan- en uitkleden en hulp bij mond- en gebitsverzorging, scheren en haren kammen. Maar ook uw bril opzetten, uw sieraden omdoen, hulp bij het aan- en uittrekken van uw steunkousen, toiletbezoek, het opmaken van uw bed als u bedlegerig bent, het verzorgen van uw stoma, oogdruppelen en uw medicijnen aanreiken maken deel uit van de persoonlijke verzorging.

Verpleging: verpleegkundige werkzaamheden met het oog op gezondheid

Bij activiteiten in het kader van Verpleging thuis kunt u denken aan wondverzorging, het geven van injecties, het controleren van bepaalde lichaamsfuncties (bloeddruk, hartslag), zwachtelen en het inbrengen van een katheter. De opdracht tot het verrichten van al die verpleegkundige activiteiten komt van uw arts en is bedoeld om gezondheidsproblemen te behandelen.

Begeleiding: ondersteuning bij praktische zaken

Bij begeleiding kunt u denken aan hulp bij het organiseren van de praktische zaken in uw dagelijks leven. Bijvoorbeeld begeleiding bij het maken van uw dagindeling, de planning van activiteiten en het nemen van besluiten. Begeleiding is erop gericht dat u zichzelf kunt (blijven) redden in uw eigen woning.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de verschillende pakketten, thuiszorgteams, (eventuele) wachtlijsten, indicatie, personenalarmering, vergoeding en eigen bijdrage? Klikt u dan op het onderwerp van uw keuze.

Wilt u meer informatie of wilt u een afspraak maken? Klikt u dan hier om naar de contactgegevens te gaan.

Deel deze pagina: