Welzijn

Welzijn voor alle ouderen

Welzijn voor onze cliënten vinden wij enorm belangrijk. Gezondheid, vitaliteit, zelfstandigheid en plezier staan bij ons centraal. Er zijn diverse manieren om het welzijn van ouderen te bevorderen. Kennemerhart biedt een aantal diensten aan op dit gebied. Zowel de bewoners van de woonzorgcentra, als bewoners van de aanleuningen en wijkbewoners kunnen bijvoorbeeld meedoen met verschillende activiteiten voor ouderen in verpleeghuizen. Zo zorgen wij niet alleen voor uw welzijn, maar komt u door de activiteiten in het woonzorgcentrum ook in contact met nieuwe mensen en verhogen wij het welzijn van ouderen in uw omgeving.

Welzijn en activiteiten in en rondom het woonzorgcentrum

Voor bewoners van de woonzorgcentra en verpleeghuizen organiseren we iedere maand verschillende activiteiten in het woonzorgcentrum of daarbuiten. Van een high tea tot bloemschikken, van een optreden tot een uitje naar bijvoorbeeld het strand. Wij proberen de activiteiten voor iedereen zo toegankelijk mogelijk te maken. Een aantal activiteiten zijn voor de bewoners gratis, voor andere activiteiten voor ouderen vragen we een kleine bijdrage. Dat verschilt per activiteit. Uiteraard is deelname aan de activiteiten in het woonzorgcentrum en daarbuiten geheel vrijwillig.

Ook voor bewoners van de aanleunwoningen

Als bewoner van de aanleunwoningen en als bewoner van de wijk kunt u ook deelnemen aan de  activiteiten voor ouderen die Kennemerhart organiseert. Tegen betaling van een kleine bijdrage kunt u aan onze activiteiten deelnemen, zoals het bijwonen van een optreden. Wilt u zich aanmelden of wilt u meer informatie dan kunt u contact opnemen met de receptie van het desbetreffende woonzorgcentrum. Hier helpen zij u graag verder.

Praktische hulp

Om uw leven te vergemakkelijken kunt u praktische hulp inhuren. Dit kan bijvoorbeeld door uw boodschappen te doen, u te begeleiden bij een bezoek aan het ziekenhuis of aan vrienden of hulp bij uw administratie. Met deze praktische hulp kunt u weer zorgeloos door het leven. Hiervoor werken we samen met vrijwilligers en andere organisaties waar we u naar door kunnen verwijzen. Voor meer informatie verwijzen wij naar de cliëntservice.

Deel deze pagina: