Vacatures vrijwilligers

Overspaarne is op op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Ook als je re-integreert ben je van harte welkom.

Kortdurende wekelijks activiteiten

Poppentherapie, tuinieren of huishoudelijke werkzaamheden zoals schoonmaken.

Kortdurende dagelijkse activiteiten voor één of meerdere keren per week

Helpen bij ontbijt, koffiedrinken ,lunch of avondeten.

Flexibel en praktisch

Fietsen op duofiets, wandelen of wellness (handmassage, nagels lakken) samen muziek luisteren of foto’s kijken. Maar ook bijvoorbeeld samen tuinieren.

Bezoek en begeleiding

Gezelschap is het toverwoord: kopje koffie, praatje, wandelingetje in of om het huis of een spelletje.

Eén op één contact

Niet iedereen heeft familie of bekenden in de nabijheid wonen. Sommige bewoners krijgen niet of nauwelijks bezoek. Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die bij een bewoner op bezoek wil komen. Er is veel vraag naar één op één contact! Denk hierbij bijvoorbeeld aan samen een kopje koffie drinken, een praatje, een spelletje spelen of een wandeling maken in huis of in de buurt. We sluiten graag aan bij wat een bewoner en wat jij leuk vindt om te doen. Dat kan van alles zijn. De een houdt van schaken de ander van breien en weer een ander luistert graag als jij muziek speelt of speelt een spelletje met jou. En weer een ander voert heel graag een goed gesprek of luistert terwijl jij voorleest. Of wellicht heb jij een allerliefst huisdier of kindje met wie je graag een bezoekje wilt afleggen.

Belangrijk

Het is belangrijk dat je wat humor hebt, rust uitstraalt en je je niet zo gauw van de wijs laat brengen. En dat je je afspraken nakomt. Want niets is zo vervelend als je uitkijkt naar iemand die niet op komt dagen. Nederlands kunnen spreken en begrijpen is bij ons, i.v.m. de doelgroep, wel belangrijk.

Wat bieden wij

Als eerste zijn we blij met jou en dat laten we blijken:

  • Je krijgt in de zomer en in de winter een attentie.
  • Verzekering etc is goed geregeld bij ons.
  • De koffie en thee staat klaar.
  • Je staat er niet alleen voor. De medewerkers en de coördinator vrijwilligers houden contact met jou.

 

Overspaarne

De mensen die in verpleeghuis Overspaarne (bij de Cronjé), wonen hebben allemaal dementie. Ze zijn echter veel meer dan hun ziekte of op leeftijd zijn. Allemaal dragen ze een eigen en uniek verhaal met zich mee. Dat verhaal vinden wij belangrijk. We zijn geïnteresseerd in hun achtergrond en hun lief en leed. Alleen door iemand echt te kennen kun je een relatie opbouwen.

Belangstelling?

Birgitta Anker is coördinator vrijwilligers bij Overspaarne. Birgitta: ‘Ik stel voor om als het je wat lijkt binnenkort vrijblijvend af te spreken en met elkaar kennis te maken. In dat gesprek kan ik het een en ander vertellen over Overspaarne en een rondleiding geven, maar wat ik natuurlijk minstens zo belangrijk vind is om jou te leren kennen. Mail mij en ik neem contact met je op voor een afspraak.’

T: 023 5430400
E: birgitta.anker@kennemerhart.nl
W: aanwezig op maandag, dinsdag en donderdag

Deel deze pagina: