De Rijp is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor de volgende activiteiten:

Avond/tafelvrijwilligers

Op iedere etage van de Rijp is de huiskamer de ontmoetingsplek voor de bewoners. Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die in de huiskamer tijdens het avondeten en het natafelen willen assisteren. Een bijdrage willen leveren aan een zinvolle avond in een fijne sfeer voor de bewoners. Een fijne sfeer bieden door aandacht te hebben voor de bewoners en hun verhalen en wensen en hierop te reageren door middel van een gesprek of activiteit. Denk aan een spel, quiz, muziek, schilderen, film, zingen of de hobby van de vrijwilliger. Dit gaat altijd in samenwerking met een zorgmedewerker. Werktijden zijn van 17.30 tot 20.00 uur.

Belangstelling? Bel voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met Elisa Schoorl (coördinator van de vrijwilligers, aanwezig ma, di, do en vrij) naar 06-83485224 of mail elisa.schoorl@kennemerhart.nl

Bezoek- en wandelvrijwilligers

Deze vrijwilliger komt graag langs om met een bewoner een kopje koffie te drinken, een wandeling in de buurt te maken of boodschapje in het dorp doen. Juist naar vrijwilligers die één-op-één activiteiten willen doen, is veel vraag. Gezelligheid delen, voorlezen, een luisterend oor bieden of een spelletje doen zijn een paar voorbeelden voor een fijne dagindeling. Er wordt goed gekeken aan welke bewoner de vrijwilliger gekoppeld gaat worden, dit in verband met wederzijdse interesses.

Huiskamer vrijwilligers

Op iedere etage van de Rijp is de huiskamer de ontmoetingsplek voor de bewoners. Zij komen hier voor koffie, thee en gezelligheid. Ook worden er activiteiten georganiseerd samen met de bewoners. Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die in de huiskamers willen assisteren. En een bijdrage leveren aan een gezellige sfeer, helpen bij activiteiten en een luisterend oor hebben voor cliënten. Dit in samenwerking met beroepskrachten. Werktijden zijn in overleg voor de ochtend of de middag.

Buffet/restaurant

Van maandagmiddag t/m zondagmiddag is het buffet in het restaurant van de Rijp open. Daar komen onze bewoners met hun familieleden en vrienden gezellig bijeen. Sommigen voor een kopje koffie, andere voor een borreltje of een hartige snack. Vooral voor de weekenden zijn wij op zoek naar vrijwilligers die van
15.00 – 17.00 uur de gasten willen voorzien van een drankje en/of hapje. Heeft u zin om gezellig achter het buffet te staan doordeweeks of in het weekend, neem dan contact op met onze medewerker vrijwilligers.

Diverse activiteiten

Door de activiteitenbegeleiding worden verschillende activiteiten voor bewoners georganiseerd. Activiteiten die georganiseerd worden zijn: koffieconcert, kienen, film, quiz, soos, bloemschikken, optredens van koren en dergelijke. Bij deze activiteiten kunnen we altijd hulp van vrijwilligers gebruiken. Heeft u interesse om bij een van de activiteiten te helpen laat het ons dan even weten.

Belangstelling?

Bel voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met Elisa Schoorl, medewerker vrijwilligers van de Rijp (aanwezig op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag 09.30 – 16.00 uur).

E: elisa.schoorl@kennemerhart.nl
M:06-83485224

 

Deel deze pagina: