Vacatures vrijwilligers De Rijp

De Rijp is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor de volgende activiteiten:

Bezoek- en wandelvrijwilligers

Deze vrijwilliger komt graag langs om met een bewoner een kopje koffie te drinken, een wandeling in de buurt te maken of boodschapje in het dorp doen. Juist naar vrijwilligers die één-op-één activiteiten willen doen, is veel vraag. Gezelligheid delen, voorlezen, een luisterend oor bieden of een spelletje doen zijn een paar voorbeelden voor een fijne dagindeling. Er wordt goed gekeken aan welke bewoner de vrijwilliger gekoppeld gaat worden, dit in verband met wederzijdse interesses.

Buffet/restaurant

Van maandagmiddag t/m zondagmiddag is het buffet in het restaurant van De Rijp open. Daar komen onze bewoners met hun familieleden en vrienden gezellig bijeen. Sommigen voor een kopje koffie, andere voor een borreltje of een hartige snack. Vooral voor de weekenden zijn wij op zoek naar vrijwilligers die van 15.00 – 17.00 uur de gasten willen voorzien van een drankje en/of hapje. Heeft u zin om gezellig achter het buffet te staan doordeweeks of in het weekend, neem dan contact op met onze medewerker vrijwilligers.

Ondersteuning bij gespreksgroep

Eens per maand vindt er op de donderdagochtend, vanuit de geestelijke verzorging in De Rijp, een gespreksgroep plaats. Hierbij wordt met bewoners over een bepaald onderwerp van gedachten gewisseld. De onderwerpen zijn heel divers, maar je kunt bijvoorbeeld denken aan levenslessen, de lagere schoolperiode, vakanties etc.
Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger die ondersteuning kan bieden bij het voorbereiden van de ruimte, het halen en brengen van bewoners en bij het uitschenken van koffie en thee. Tijd inclusief voorbereiding is van 09.30 uur tot 12.00 uur.

Diverse activiteiten

Door de activiteitenbegeleiding worden verschillende activiteiten voor bewoners georganiseerd. Activiteiten die georganiseerd worden zijn: koffieconcert, soos, optredens van koren, spellenmiddag, wandelingen en dergelijke. Bij deze activiteiten kunnen we altijd hulp van vrijwilligers gebruiken. Heeft u interesse om bij een van de activiteiten te helpen laat het ons dan even weten.

Belangstelling?

Bel voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met Elisa Schoorl, medewerker vrijwilligers van de Rijp (aanwezig op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag 09.30 – 16.00 uur).

E: elisa.schoorl@kennemerhart.nl
M:06-83485224

 

Deel deze pagina: