Anton Pieckhofje

De locatie

In het Haarlemse Schalkwijk bevindt zich – midden in een levendige woonwijk - het befaamde Anton Pieckhofje. Hier biedt men al sinds bijna 30 jaar een thuis aan mensen met dementie. Dat gebeurt op een hele eigentijdse manier. In het Anton Pieckhofje huren de bewoners woonruimte van de woningcorporatie en ontvangen daarnaast 24 uur per dag thuiszorg door de medewerkers en vrijwilligers van Kennemerhart. Die ondersteuning, begeleiding en verzorging maken dat de bewoners het leven kunnen blijven leven zoals zij dat gewend waren. Kleinschalig, huiselijk, vertrouwd en vrijheid: dát zijn binnen het Anton Pieckhofje kernbegrippen.

Het dagelijks leven

De 36 bewoners van het Anton Pieckhofje wonen in groepen van zes personen bij elkaar in aparte woningen. De huiskamer, badkamer en keuken worden gedeeld per woning, daarnaast heeft iedereen een eigen (slaap)kamer. In overleg zijn ook huisdieren welkom. Elke woning vormt een eigen huishouden, net zoals de bewoners dat gewend waren. Er wordt gewassen, gekookt, televisie gekeken of op een andere manier invulling aan de dag gegeven. Bewoners bepalen zelf het ritme van hun dag, ze zijn immers thuis. Het Anton Pieckhofje heeft een prachtige, gemeenschappelijke binnentuin. Die zorgt ervoor dat de bewoners graag en regelmatig buiten zijn.

Hoe?

Mensen met dementie hebben deskundige zorg en begeleiding nodig om hun leven zo aangenaam mogelijk te maken en ervoor te zorgen dat ze alles krijgen wat ze nodig hebben. Dat geldt voor zowel liefdevolle aandacht als voor persoonlijke verzorging, verpleging en het huishouden. De medewerkers van het Anton Pieckhofje hebben veel kennis in huis. Een specialist ouderengeneeskunde en een psycholoog ondersteunen en adviseren medewerkers, de eigen huisarts van de bewoner, de apotheek en/of familieleden. Door zorg op die manier te organiseren kunnen de bewoners van het hofje rekenen op optimale hulp van alle betrokkenen om hen heen.

Voor wie?

Het Anton Pieckhofje is een woonvoorziening voor mensen met dementie. Als thuis wonen niet meer gaat omdat meer aandacht en begeleiding nodig is, kan wonen in het Anton Pieckhofje een fijne en goede oplossing zijn.

Het Anton Pieckhofje heeft een wachttijd van minder dan twee maanden. Wilt u meer weten? Klikt u dan hier voor de cliëntservice van Kennemerhart.

Parkeren

Rondom het Anton Pieckhofje is een beperkte mogelijkheid tot parkeren.

 

Routebeschrijving:

 

 

Andere locaties van Kennemerhart

Deel deze pagina:

Contact en adres

Anton Pieckhofje

Anijsstraat 1
2034 ML Haarlem
023 536 69 83
clientservice@kennemerhart.nl